LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Restoran „S K V U Š”

Šibenska menza nije razočarala

Otkrivamo što o šibenskoj menzi otvorenoj tek 2015. godine i izboru jela misle studenti Veleučilišta u Šibeniku, a što ravnateljica Studentskog restorana "S K V U Š".

Otkrivamo što o šibenskoj menzi otvorenoj tek 2015. godine i izboru jela misle studenti Veleučilišta u Šibeniku, a što ravnateljica Studentskog restorana "S K V U Š".

Predugi redovi, čekanje, kruljenje želudca, zalutali grašak, previše octa u salati, pliz posudi mi iksicu. Sve su to asocijacije na menze. 

O originalnom i nadasve simpatičnom interijeru Studentske kantine (Kluba) Veleučilišta u Šibeniku s motivima iz stripova Alan Ford, Corto Maltese i Modesty Blaise već smo pisali. Iako su šibenski studenti dugo i predugo bili bez menze, imajući tek koju kratkoročnu na drugim dijelovima grada, šibenska menza, odnosno Studentski restoran S K V U Š otvoren je 2. svibnja 2015. godine, a službeno skoro mjesec dana kasnije, 9. lipnja iste godine Samim time menza u Šibeniku postala je jedna od najmlađih menzi u Hrvatskoj.

Od tog datuma studenti se više ne mogu hraniti u privatnim restoranima. Prehrana u Šibeniku organizirana je na način da je uključen u sustav X-ica, što znači da se svi studenti koji imaju X-icu mogu hraniti bez obzira na mjesto studiranja, stoji na stranicama restorana S K V U Š. Na istim stranicama, iznenađujuće, mogu se pronaći i dnevni meniji.

Porazgovaravši s nekoliko studenata koji studiraju na Veleučilištu u Šibeniku nismo naišli na neke primjedbe, studenti su uglavnom zadovoljni izborom jela, ali i samim djelatnicima u menzi.

– Ne idem baš često u menzu jer sam iz Šibenika pa više jedem doma. Bio sam par puta, osoblje je skroz OK, ljubazno. Izbor im nije baš neki, uglavnom imaju jedan do dva mesna menija, ostalo je raznoliko. Menza k'o menza što se tiče hrane. – kaže Dado (21), student iz Šibenika.

Foto: Restoran.sci.hr

 – Nisam baš čest posjetitelj, redovi znaju biti dugi. Ali stanje je super. Hrana je uvijek svježa i topla, dobro probrana i ukusno spremljena. Nađe se dosta toga stvarno – od raznoraznih mesnih kotleta pa do liganja i gljiva. A osoblje je super, tete su uvijek uslužne, drage i brzodjelujuće. Stvarno nemam ništa loše reći. – nadovezao se Antonio (23).

Također, poslali smo e-mail ravnateljici koja nam je brzo odgovorila na upit je li šibenska menza ispunila očekivanja, kako studenata tako i osoblja, jesu li se od otvorenja susreli sa žalbama, ali i pohvalama ukoliko je do takvih ikada došlo te, ukoliko jest, jesu li iste potaknule na unapređenje ponude i promjena općenito.

– Poštovana, 

Sa zadovoljstvom Vas možemo obavijestiti da smo ispunili iščekivanja studenata i osoblja, a što je vidljivo iz pokazatelja prosječno posluženih dnevnih obroka, koji su duplo veći od planiranih. Studenti su većinom zadovoljni s ponuđenom hranom i s osobljem. No, naravno da uvijek može bolje. Nažalost, kapacitet i površina naše menze nije dovoljna kako bi u ponudu uvrstili i bezglutensku prehranu, a za što pretpostavljamo, kao i drugi studentski restorani imamo upite. Također, problem se javlja i kod raznolikosti ponude vegetarijanskih obroka. Svjesni smo da na tome treba poraditi, ali kao i ostalim studentskim restoranima ponudu nam diktira postojeći Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata. Nadamo se da će radna skupina prilikom donošenja novog Pravilnik ili izmjena postojećeg uvažiti zahtjeve studenata u pogledu različitih načina prehrane. 

Nadam se da smo Vam pomogli i srdačno Vas pozdravljam. – odgovorila nam je ravnateljica Nella Slavica.

Iako o vegetarijanskoj, veganskoj ili bezglutenskoj prehrani, pa čak i obogaćivanju ponude u hrvatskim menzama i dalje možemo samo sanjati, iznimno nam je drago kada se uvažavaju prijedlozi studenata, ali jednako tako kako su i studenti zasad zadovoljni izborom.

FOTO: RESTORAN.SCSI.HR