LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga Val nove generacije

Seminar medijske pismenosti za mlade

Seminar je besplatan, a namijenjen je studentima i učenicima trećih i četvrtih razreda srednjoškolskih ustanova, kao i onima kojima novinarstvo nije samo poziv, već i područje interesa.

Seminar je besplatan, a namijenjen je studentima i učenicima trećih i četvrtih razreda srednjoškolskih ustanova, kao i onima kojima novinarstvo nije samo poziv, već i područje interesa.

Udruga VANG poziva zainteresirane na dostavu prijava za sudjelovanje na besplatnom, sedmom po redu, seminaru Medijske pismenosti za mlade koji će se u suradnji i uz potporu Grafičke škole u Zagrebu, Grada Zagreba i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport održati od 19. listopada do 11. studenoga 2015.

Posebnost ovog seminara bit će uključenost mladih u praćenje predizborne kampanje za skorašnje parlamentarne izbore. Izabrani će sudionici seminara, u suradnji s polaznicima naprednih seminara udruge VANG, sudjelovati u ispitivanju javnog mnijenja, te će prema njihovom zanimanju pripremiti emisije o nekoliko političkih stranaka. U emisijama će biti ugošćeni i predstavnici izabranih političkih stranaka.

Na taj će se način mladima omogućiti bogatiji sadržaj u primjeni praktičnih iskustava, a time ih potaknuti i na snažniju uključenost u politički život zajednice.

Udruga Val nove generacije (VANG) primarno se bavi besplatnom edukacijom mladih o medijskoj pismenosti u okviru tradicionalnih (tisak, radio, TV) i novih medija koji su se nametnuli u doba digitalne revolucije (internet radio, web, portali, blogovi, društvene mreže).

U posljednje četiri godine na seminarima i naprednim radionicama radijskog, TV, te novinarstva u tisku i novim medijima sudjelovalo je 292 studenata/ica i učenika/ica društvenih i tehničkih srednjoškolskih i visokoškolskih obrazovnih institucija.

Radijsko novinarstvo; Tisak i novi mediji; TV između tradicionalnog i digitalnog medija, teme su seminara kojima nastojimo približiti praksu tradicionalnih i modernih medija. Zbog sve snažnijeg interesa mladih za usvajanjem vještina iz područja novinarstva te njihove uključenosti u interaktivne medije (portali, blogovi, društvene mreže), kroz predavanja i radionice omogućuje se usvajanje potrebnog znanja i iskustva s ciljem  prijenosa dobre prakse i unaprijeđenja medijske kulture novih generacija.

Članovi i suradnici udruge medijski su profesionalci i stručnjaci iz područja etike, politike, komunikologije, psihologije i ljudskih prava, koji stručnom potporom pridonose suvremenom usvajanju teorijskih znanja i praktičnih vještina, te na taj način polaznike seminara potiču na kreativni razvoj u okviru medijskog stvaralaštva. Praktičnim izučavanjem mladih i demistifikacijom novinarske profesije izlazi se izvan ustaljenih normi, potiče osmišljavanje, kreiranje i uređivanje novih idejnih rješenja koja u konačnici rezultiraju stvaranjem pisanih, audio i video uradaka, te live stream emisija. Valja pritom naglasiti kako članovi i suradnici udruge seminare provode bez ikakve naknade.

Seminar je besplatan, a namijenjen je studentima i učenicima trećih i četvrtih razreda srednjoškolskih ustanova, kao i onima kojima novinarstvo nije samo poziv, već i područje interesa. Za seminar se možete prijaviti na mail vang@vang.hr

FOTO: STUDENTSKI.HR