LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacijski dio SCool Festa

SD Cvjetno naselje u svibnju postaje obrazovna meka za studente

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu najavljuje trodnevni „festival znanja” u Studentskom domu Cvjetno naselje, koji postaje edukacijsko naselje u sklopu najvećeg studentskog događanja u centru Zagreba – SCool Festa.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu najavljuje trodnevni „festival znanja” u Studentskom domu Cvjetno naselje, koji postaje edukacijsko naselje u sklopu najvećeg studentskog događanja u centru Zagreba – SCool Festa.

Od 22. do 24. svibnja u Studentskom domu Cvjetno naselje održavat će se konferencije, paneli i edukativne radionice na kojima studenti mogu naučiti više o poduzetništvu i zapošljavanju mladih, sustavu visokog obrazovanja i kvaliteti studiranja u RH te hrvatskom studentskom standardu u usporedbi s onim europskim. Očekuju vas brojni ugledni gosti iz svijeta poduzetništva i obrazovanja:

Dan 1 Poduzetništvo

Radionica za pisanje CV-a, motivacijskih pisama i priprema za intervju za posao te približavanje poduzetništva studentima iz perspektive poduzetnika te rasprava o pokretanju posla i počecima poslovanja sa studentima. Gosti su Luka Bogdan (Institut za stručno usavršavanje mladih), Roko Živković (Muzej iluzija), Natko Beck (Tinitus off) i drugi.

Dan 2 Obrazovanje

Mobilnost studenata i Bolonjski proces – gdje smo danas i kamo idemo? s naglaskom na sadašnje stanje u privredi, kvalitetu studiranja te pravne akte koji reguliraju sami sustav visokog obrazovanja. Gosti su Nikolina Relić (Erasmus Student Network), Gordana Kolenko (BHV Education), Aleš Meglič (MedNet), Aleksandar Šušnjar (Hrvatski studentski zbor), Tonči Lazibat (prorektor za poslovanje Sveučilišta u Zagrebu), Ružica Beljo Lučić (bivša pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta) i drugi.

Dan 3 Studentski standard

Pod pojmom studentski standard smatramo sve ono što utječe na život jednog studenta za vrijeme njegovog studija, međutim to se uvijek svede na tri osnovne kategorije – prehranu, smještaj i stipendije. Gosti su Mirko Bošnjak (sanacijski upravitelj SC-a), Tijana Isoski (članica izvršnog odbora Europske studentske unije), Andraž Šiler (savjetnik predsjednika Slovenske studentske unije) i drugi.

Mjesto održavanja svih predavanja i radionica je konferencijska dvorana Studentskog doma Cvjetno naselje, a svoje karte osigurajte putem sustava Entrio na poveznici. Požurite jer je broj mjesta ograničen!

Za više informacija o cjelokupnom programu studentskog festivala, partyjima, sportskim događanjima i besplatnim koncertima u SC-u posjetite službenu stranicu SCool Festa i Facebook događaja.