LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

SCZG 2020. godine: Za Natječaj za smještaj nužno isprintati e-mail i poslati ga poštom!

Studenti koji se prijavljuju na Natječaj za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima uz potrebnu dokumentaciju, a ako šalju skenirani ovjereni obrazac, trebaju poslati i ispisan e-mail referade.

Studenti koji se prijavljuju na Natječaj za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima uz potrebnu dokumentaciju, a ako šalju skenirani ovjereni obrazac, trebaju poslati i ispisan e-mail referade.

Na Facebook stranici u kojoj se nalaze trenutni i budući stanari Studentskog naselja Cvjetno naselje osvanula je objava u kojoj je student podijelio odgovor Studentskog centra u Zagrebu u kojemu se navodi kako je potrebno poslati nadopunu dokumentacije za Natječaj za smještaj kojom se dokazuje da je određeni obrazac ovjeren.

Naime, studenti moraju poslati referadi svog fakulteta obrazac potreban za uspješnu prijavu na Natječaj, a koji ona zatim ovjerava i ponovno šalje studentu. Nekolicina studenata to je učinila e-mailom pa Studentski centar zahtijeva da ti studenti pošalju dodatan dokument kojim će dokazati da je obrazac uistinu fakultet i ovjerio.

Studenti stoga moraju ispisati e-mail koji im je poslala referada i poslati ga običnom poštom kao nadopunu svojoj prijavi te im taj dokument služi kao dokaz da je obrazac pravovaljano ovjeren. Vrlo su se brzo našalili na račun toga što u 21. stoljeću, u 2020. godini elektroničku poštu moraju ispisati i slati običnom, zemaljskom poštom. Da je to uistinu tako, potvrdili su nam iz Poslovnice za smještaj studenata:
– Zbog epidemiološke situacije priznavat će se skenirani obrasci ovjereni u RH jer će se njihova vjerodostojnost provjeravati. Uz skenirani obrazac potrebno je isprintati i poslati mail u kojem se vidi da je dokument poslan od strane fakulteta. E-mail se šalje samo uz skenirani ovjereni obrazac.
Neki studenti naveli su i da su načuli kako je potrebno slati presliku iksice, no iz SC-a nam govore kako preslika iksice nije potrebna.
 
FOTO: STUDENTSKI.HR / IVAN PERKOV