LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Čuvanje okoliša

SC Rijeka organizira veliku akciju čišćenja Kampusa

Osim svojih djelatnika, SC poziva studente i djelatnike Sveučilišta u Rijeci da dođu skupljati smeće te da zajedničkim snagama urede okoliš Kampusa.

Osim svojih djelatnika, SC poziva studente i djelatnike Sveučilišta u Rijeci da dođu skupljati smeće te da zajedničkim snagama urede okoliš Kampusa.

Studentski centar Rijeka povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, obilježenog 5. listopada, organizira veliku akciju čišćenja Kampusa. Akcija će se zbog vremenskih uvjeta održati u srijedu, 10. lipnja 2020. 

Osim svojih djelatnika, poziva studente i djelatnike Sveučilišta u Rijeci da dođu skupljati smeće te da zajedničkim snagama urede okoliš u kojem često borave. Pritom naglašava da poziv vrijedi za cijelu godinu, a iz istog razloga osnovana je i grupa čiSTO% za čisti okoliš, prirodu, zdravlje i sigurnost.

SC na svojim službenim stranicama ističe da kontinuirano u fokus stavlja zaštitu okoliša – dosad je plastične vrećice zamijenio papirnatim, plastične čaše staklenim ili papirnatim i sl. Uz to je nedavno provedena akcija Zasadi i udomi drvo, a u njenom je sklopu posađeno više od 60 sadnica drveća voća. Među prvima je uveo fontanu za vodu u svojim objektima, a navodi i da nastoji uvrstiti što više veganske i vegetarijanske prehrane u svoju ponudu. 

Također, naglašava kako su djelatnici u proteklom pandemijskom periodu, dok su mnogi SC-ovi objekti bili zatvoreni, radili upravo na čišćenju. Uklanjali su, primjerice, građevinski otpad u Studentskom naselju Trsat, očistili su korov i raslinje. Uz njihov trud i na inicijativu ravnatelja studente po povratku na Kampus očekuje ugodnija atmosfera no prije. 
FOTO: STUDENTSKI.HR