LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni poziv

SC Rijeka financira nove studentske projekte; prijave u tijeku

Studenti, grupe studenata i studentske organizacije mogu se do 8. prosinca prijaviti na Javni poziv riječkog SC-a za financiranje njihovih projekata.

Studenti, grupe studenata i studentske organizacije mogu se do 8. prosinca prijaviti na Javni poziv riječkog SC-a za financiranje njihovih projekata.

U suradnji s Povjerenstvom za raspodjelu naknade za posredovanje pri obavljanju studentskih poslova, Studentski centar Rijeka objavio je Javni poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje su isključivo namijenjene studentima. Financirat će se, dakle, one aktivnosti koje doprinose poboljšanju studentskog standarda i kvaliteti života studenata.

Do 8. prosinca u 13 sati možete se prijaviti na natječaj ukoliko ste student ili grupa studenata (redovni i izvanredni) Sveučilišta u Rijeci, Veleučilišta u Rijeci i visokih škola (studenti koji pohađaju: preddiplomski sveučilišni studij, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, diplomski sveučilišni studij, kratki stručni studij, preddiplomski stručni studij i specijalistički diplomski stručni studij) te studentska organizacija (studentski zborovi, studentske udruge i druge organizacije studenata koje moraju biti upisane u Registar studentskih udruga i drugih studentskih organizacija Sveučilišta u Rijeci, Registar studentskih udruga Veleučilišta u Rijeci ili u drugi odgovarajući registar) koje djeluju na području Primorsko-goranske županije. 

Tijekom razmatranja o temi projekta koji ćete prijaviti i koji ćete kasnije realizirati, kriteriji prema kojima će se projekti ocjenjivati te koji će imati prednost mogli bi vam biti od pomoći. U nastavku se nalaze prioriteti za dodjelu sredstava:

  • Ekologija i održivi razvoj te zaštita prirode i okoliša (npr. sadnja stabala; ekološke akcije; programi ekološko – edukativnih radionica; izgradnja javnih fontana za pitku vodu; aktivnosti smanjenja upotrebe plastike i sl.)
  • Sportsko-rekreacijske aktivnosti (npr. nabava sportske opreme i rekvizita; organizacija planinarenja; edukacije o zdravom životu i pravilnoj prehrani; poticanje i promicanje sporta i sl.)
  • Projekti koji uključuju pomoć ranjivim skupinama studenata (ranjive skupine - studenti slabijeg socio-ekonomskog statusa, studenti kojima su oba roditelja umrla, nestala ili nepoznata, studenti koji su bili smješteni u domove socijalne skrbi ili u udomiteljske obitelji ili centrima za pružanje usluga u zajednici, studenti s invaliditetom, studentice majke)
  • Zdravstvene aktivnosti (npr. aktivnosti usmjerene u cilju prevencije ovisnosti; zdravstvena edukacija u cilju prevencije bolesti; aktivnosti zaštite i promicanja mentalnog zdravlja i sl.)
  • Kulturne aktivnosti (zaštita i očuvanje kulturne baštine; kazališna i glazbeno-scenska aktivnost; vizualne aktivnosti; audiovizualne aktivnosti, očuvanje tradicije maškara i sl.)
  • Aktivnosti usmjerene prema sigurnosti studenata (npr. zaštita na radu; zaštita od požara; sigurnost hrane i sl.). 

Sve dodatne informacije, kao i kompletan tekst Javnog poziva nalaze se na službenoj stranici Studentskog centra Rijeka.

FOTO: PIXABAY