LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tehnološki napredak(?)

SC objasnio razlog dugog čekanja u menzama

Novi sustav sporiji je od starog, ali novim načinom plaćanja možda ga se uspije vratiti u dane stare slave.

Novi sustav sporiji je od starog, ali novim načinom plaćanja možda ga se uspije vratiti u dane stare slave.

Studentski centar Zagreb objavio je nekoliko razloga za duže čekanje u redu u menzama, zbog čega studenti opravdano negoduju.

Kako navodi SC, Sveučilišni računski centar (SRCE) pokrenuo je novu aplikaciju za registraciju i naplatu studentskih obroka u menzama. Kako i sami priznaju u SC-u, ta aplikacija znatno sporije čita iksice i izdaje račune ― ipak, kada će se eventualno ubrzati nisu spomenuli.

Također, naveli su kako je u staroj aplikaciji bio jedan sat tolerancije izvan radnog vremena za konzumaciju studenata koji su došli i podigli obrok prije kraja radnog vremena, a sada je taj sat izbačen. U SC-u kažu da će se u vezi ovog problema obratiti MZO-u kako bi se stvari vratile na staro.

Iz SC-a su zamolili studente da prije ulaska u red u restoranima provjere stanje na iksicama, kako bi se izbjegle gužve na blagajni ― tako će studenti riješiti problem kojeg ranije nije ni bilo. Ipak, najavili su novi model bezgotovinskog plaćanja putem QR koda, kojim će se čekanje ipak barem malo umanjiti.
FOTO: STUDENTSKI.HR