LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

SC definirao kada će vršiti povrat novca za stanarinu u domovima – neće tako skoro!

Budući da je većina stanara studentskih domova izvan Zagreba do daljnjega – povrat stanarine za ožujak morat će pričekati.

Budući da je većina stanara studentskih domova izvan Zagreba do daljnjega – povrat stanarine za ožujak morat će pričekati.

Studentski centar u Zagrebu, uz to što je donio cjenik stanovanja u studentskim domovima za ožujak, definirao je i kako će i kada vršiti povrat novca za stanarinu.  

– Povrat stanarine vrši se nakon što se student uredno iseli iz studentskog doma sukladno Domskom redu Studentskog centra u Zagrebu. To podrazumijeva da je soba oslobođena od stvari te da je ključ vraćen upravi studentskog naselja. – stoji na službenoj stranici.

Budući da je na snazi mjera zabrane napuštanja prebivališta, a mogla bi se zbog situacije s koronavirusom protegnuti sve do ljeta, te da je većina stanara izvan Zagreba do daljnjega – novce će morati čekati

Vezano: Izolacija bi mogla potrajati sve do lipnja ili srpnja; bez samodiscipline još i duže


Podsjetimo, prema odluci SC-a, studenti koji su useljeni u studentske domove i fizički se u njima nalaze za mjesec ožujak plaćaju redovitu cijenu smještaja koja odgovara kategoriji smještaja kojom se koriste. Oni koji su useljeni u studentske domove, ali su fizički odsutni, plaćaju 50% od ukupne cijene redovite stanarine za ožujak.

Vezano: Cijene studentskog smještaja u ožujku: jedno mjesto plaćat će dvije osobe


Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u Studentskom domu Cvjetno naselje, ali su zbog mobilizacije preseljeni u Studentski dom Stjepan Radić, do dana iseljenja (dakle do 22. ožujka 2020) plaćaju punu cijenu stanarine za Cvjetno, a od 22. ožujka 2020. vode se kao treći u sobi te će snositi 50% redovne cijene smještaja za 1. kategoriju na Savi. 
FOTO: PIXABAY