LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Green is in!

Saznajte više o zelenom pristupu industriji i STEM području na stručnom seminaru na FER-u

Seminar će okupiti studente iz cijele Europe, pružajući im priliku da saznaju više o zelenim tehnologijama, obnovljivim izvorima energije i ekologiji nizom od dvanaest predavanja na engleskom jeziku.

Seminar će okupiti studente iz cijele Europe, pružajući im priliku da saznaju više o zelenim tehnologijama, obnovljivim izvorima energije i ekologiji nizom od dvanaest predavanja na engleskom jeziku.

Studentska udruga BEST Zagreb organizira stručni seminar Green is In!, koji će se održati od 20. do 23. svibnja 2024. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu, na adresi Unska 3, Zagreb. Seminar će okupiti studente iz cijele Europe, pružajući im priliku da saznaju više o zelenim tehnologijama, obnovljivim izvorima energije i ekologiji nizom od dvanaest predavanja na engleskom jeziku.

Program seminara od četiri dana predavanja pohađat će studenti iz raznih dijelova Europe, ali su pozvani i svi drugi zainteresirani studenti. Sudionici će moći saznati više o zelenom pristupu industriji i STEM području te se povezati s ostalim studentima iz Hrvatske i ostatka Europe. Sudjelovanje na seminaru besplatno je.

FER i FSB prvi u Hrvatskoj uvode združeni studij Biomedicinsko inženjerstvo


Seminar će se održati prema sljedećem rasporedu predavanja:
 

 Ponedjeljak, 20. svibnja

 
  • 11:3013:00  – izv. prof. dr. sc. Tomislav Capuder, FER – Energy systems in numbers: what is hidden behind the statistics 
  • 14:0015:30  – assoc. prof. Mario Novak, PBF – A biorefinery approach for the production of high-value chemicals and biofuels.

 

Utorak, 21. svibnja

 
  • 9:3011:00 – izv. prof. dr. sc. Dajana Kučić Grgić, FKIT – Green Innovations: Biobased Materials Utilizing Agro-Industrial Waste and By-Products; New insights in to the environmental behavior and ecotoxicity of microplastics
  • 11:0013:00 – Ranko Režek – IoT Adria.

 

Jedan od najcitiranijih kognitivnih znanstvenika današnjice stiže na FER! Predstavit će se i novi studij


Srijeda, 22. svibnja

 
  • 9:3011:00 – Saša Muminović – AquafilCRO d.o.o.
  • 11:0012:00 – Sandra Slivar, DOOR – Circular bioeconomy and the BIOLOC project
  • 12:0013:00 – Mislav Kirac, ZEZ – Green energy cooperative
  • 14:3016:30 – Doc. dr. sc. Mirna Gržanić, FER – Challenges for achieving climate neutrality
  • 16:3018:00 – Matija Pisk – Nuclear energy and nuclear power plants.

 

Četvrtak, 23. svibnja

 
  • 14:0016:00 – dr. sc. Tessa Uroić, FSB – CFD modelling for renewable energy sources
  • 16:0017:30 – doc. dr. sc. Anita Šalić, FKIT – Production of biodiesel using enzymes.

Za sudjelovanje nije potrebno nikakvo predznanje, ali je potrebno prijaviti se te unaprijed najaviti koja predavanja planirate pohađati, na sljedećem obrascu.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU