LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jednogodišnje stipendije

Saznajte sve o studiranju na bavarskim sveučilištima i prijavite se za stipendiju

Stipendija se koristi za financiranje doktorskih, poslijediplomskih ili postdiplomskih studija na državnom ili državno financiranom sveučilištu ili visokoj školi u Bavarskoj.

Stipendija se koristi za financiranje doktorskih, poslijediplomskih ili postdiplomskih studija na državnom ili državno financiranom sveučilištu ili visokoj školi u Bavarskoj.

Bavarsko-češka sveučilišna agencija (BTHA) i Bavarski sveučilišni centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) nude jednogodišnje stipendije za poslijediplomske i doktorske studije na bavarskim sveučilištima i sveučilištima primijenjenih znanosti. Te stipendije financira Slobodna država Bavarska kako bi se poticala akademska suradnja i razmjena studenata između Bavarske i drugih europskih regija.

Ministarstvo objavilo popis studijskih programa koji mogu konkurirati za državne stipendije u STEM područjima


Stipendija se koristi za financiranje doktorskih, poslijediplomskih ili postdiplomskih studija na državnom ili državno financiranom sveučilištu ili visokoj školi u Bavarskoj. Program nudi priliku studentima da steknu dodatno obrazovanje u Bavarskoj, a sve potrebne informacije dostupne su na službenim web-stranicama BAYHOST-a i Bavarsko-češke sveučilišne agencije

Dijele se stipendije za deficitarna zanimanja u Križevcima, evo tko ima pravo na financijsku pomoć


Dodatno, zainteresirani mogu sudjelovati na online događaju pod nazivom Za studiem do Bavorska, koji će se održati 9. listopada 2024. godine, preko Zooma. Na tom događaju bit će predstavljene mogućnosti studiranja na bavarskim sveučilištima, kao i programi stipendiranja. Bivši češki stipendisti podijelit će svoja iskustva sa studija ili ljetnih škola u Bavarskoj, a sudjelovanje je moguće bez prethodne prijave.

Zagrebačkim studentima i učenicima 20 eura veće stipendije, zamjenica gradonačelnika istaknula trogodišnji porast stipendija od 130%


Rok prijave za stipendije je 1. prosinca 2024. godine, a stipendiranje se odnosi na nadolazeću akademsku godinu. Za dodatne informacije o stipendijama posjetite sljedeću web-stranicu.

IZVOR: BAVARSKO-ČEŠKA SVEUČILIŠNA AGENCIJA (BTHA)
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA