LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet političkih znanosti u Zagrebu

Saznajte kako prijaviti novinarski rad za upis na sveučilišni prijediplomski studij Novinarstvo

Kandidati mogu prijaviti od 5 do 10 audio, audiovizualnih i/ili tekstualnih radova. Radovi ne smiju biti stariji od četiri godine od datuma prijave i ne smiju biti objavljeni nakon 1. svibnja tekuće godine.

Kandidati mogu prijaviti od 5 do 10 audio, audiovizualnih i/ili tekstualnih radova. Radovi ne smiju biti stariji od četiri godine od datuma prijave i ne smiju biti objavljeni nakon 1. svibnja tekuće godine.

Fakultet političkih znanosti (FPZG) Sveučilišta u Zagrebu objavio je upute za prijavu novinarskih radova za sveučilišni prijediplomski studij Novinarstvo za akademsku godinu 2024./2025.

Kandidati mogu prijaviti od 5 do 10 audio, audiovizualnih i/ili tekstualnih radova. Radovi ne smiju biti stariji od četiri godine od datuma prijave i ne smiju biti objavljeni nakon 1. svibnja tekuće godine. Uz radove se mora priložiti prateće pismo koje sadrži detaljne informacije o autoru, popisu radova s datumima i mjestima objave te preslici impressuma medija. Svaki rad mora imati ovjerenu potvrdu uredništva ili odgovorne osobe za medij na kojem je objavljen. 

Međunarodna znanstvena konferencija važna zbog akademske suradnje Hrvatske i Filipina uskoro na EkonomijiSvaki tekstualni rad mora imati najmanje 2000 znakovnih mjesta, osim ako je objavljen u profesionalnom mediju manjeg opsega. Fotografije se boduju samo kao sastavni dio teksta, ne zasebno. E-tekstovi moraju jasno dokazati autorstvo, mjesto i vrijeme objave. Audio, audiovizualni i multimedijski radovi moraju biti dostavljeni na CD-u, DVD-u ili USB-u, moraju imati prateći sažetak koji opisuje sadržaj i mjesto u programu gdje su objavljeni te moraju imati izjavu o autorstvu. Radovi se predaju od 10. do 21. lipnja 2024. godine za srpanjski rok te od 26. kolovoza do 2. rujna 2024. godine za rujanski rok, na e-mail adresu irena.raspor@fpzg.hr.

Bivši urednik poznate televizije otkrio što to Sveučilište Sjever radi bolje od drugih i kako se stvaraju novinariUpute za prijavu i bodovanje novinarskih radova uz prijavu kandidata za upis na sveučilišni prijediplomski studij Novinarstvo Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta političkih znanosti u ak. god. 2024./2025. dostupne su na sljedećoj poveznici. Odluka o imenovanju Povjerenstva za ocjenu novinarskih radova za upis studenata u prvu godinu studija dostupna je na sljedećoj poveznici.
IZVOR: FAKULTET POLITIČKIH ZNANOSTI U ZAGREBU
FOTO: PIXABAY