LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financiranje iz vlastitih sredstava

Saznajemo detalje o sanaciji štete od oluje na studentskim domovima

Prioritetno se sanira SD „Stjepan Radić” jer su u njemu smješteni studenti koji koriste ljetni smještaj, a financiranje sanacije ide iz vlastitih sredstava.

Prioritetno se sanira SD „Stjepan Radić” jer su u njemu smješteni studenti koji koriste ljetni smještaj, a financiranje sanacije ide iz vlastitih sredstava.

Oluja koja je poharala zemlju, nije preskočila fakultete, a ni studentske domove u Zagrebu. Ovih dana svjedočili smo porušenim stablima, potrganim granama i razbijenim automobilima u dvorištima studentskih domova. Kontaktirali smo Ured ravnatelja Studentskog centra u Zagrebu koji nam je pobliže iznio detalje situacije.

Zabilježena je šteta uglavnom na vanjskim površinama. Porušen je veći broj stabala i ima dosta prelomljenih grana, zabilježeno je nekoliko potrganih segmenata ograde, roleta i razbijenih prozora, manje oštećenje na olucima krovova, a oštećena su i dva automobila, objasnili su iz Ureda.

No, kako kažu iz Ureda, s obzirom na jakost oluje koja je poharala Zagreb i okolicu, šteta je relativno mala. Studentski domovi većinom su prazni ljeti, osim SD-a Stjepan Radić, u kojem su smješteni studenti koji koriste ljetni smještaj, tako da je čišćenje tog doma prioritetno.

Na brzinu sanacije mogu utjecati i financijska sredstva, a iz Ureda nas obavještavaju da se sanacija vrši iz njihovih vlastitih sredstava jer, kako kažu, trenutno ne nalaze, na lokalnoj ili državnoj razini, fond na koji bi se kao institucija mogli prijaviti.