LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nacrt Pravilnika

Savjetovanje s javnošću: Što treba promijeniti u Pravilniku za ostvarivanje državne stipendije na temelju socio-ekonomskoga statusa?

Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi javno savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju na temelju socio-ekonomskoga statusa.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja provodi javno savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju na temelju socio-ekonomskoga statusa.

U tijeku je javno savjetovanje o Nacrtu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju na temelju socio-ekonomskoga statusa koje provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja. 

"Pozivamo zainteresiranu javnost da se aktivno uključi u savjetovanje te dostavi svoje primjedbe i prijedloge uz pomoć elektroničke aplikacije e-Savjetovanja", stoji u objavi MZO-a.

Građani svoje prijedloge i komentare mogu priložiti na stranici e-Savjetovanje do 27. kolovoza 2023. godine, a više detalja saznajte na poveznici.

Podsjetimo, države stipendije na temelju socio-ekonomskog statusa dijele se u tri kategorije prema trenutnom Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju na temelju socio-ekonomskog statusa:

1. D-1 – studenti koji su djeca osoba poginulih, umrlih ili nestalih pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata čije je oštećenje nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona, mirnodopski vojni i civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz članaka 6., 7. i 8. istog zakona; djeca civilnih osoba poginulih, umrlih ili nestalih u Domovinskom ratu, djeca civilnih invalida iz Domovinskog rata i civilni invalidi iz Domovinskog rata iz članka 45. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata; studenti koji su djeca smrtno stradalih osoba iz članka 107. Zakona o protuminskom djelovanju, čija je smrt nastala zbog ozljede na radu za vrijeme obavljanja poslova iz članka 107. ovog Zakona.

2. E – studenti slabijega socio-ekonomskog statusa.

3. P – studenti s invaliditetom i studenti koji su pod skrbništvom ili su kao djeca bili pod skrbništvom ili im je priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili im je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja na temelju propisa iz područja socijalne skrbi, koji su upisani na doktorske studije na poslijediplomskoj razini.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA