LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U prisjećanju na stare uspjehe i slavljenju novih

Šarolika ponuda Algebre konačno ujedinjena u jedinstveni obrazovni program

Novi princip rada podrazumijeva liniju edukacije koja se proteže od osnovne škole, preko studijskog programa i edukacije za odrasle do dodatnih kvalifikacija koje se stječu polaganjem radionica i dobivanjem certifikata.

Novi princip rada podrazumijeva liniju edukacije koja se proteže od osnovne škole, preko studijskog programa i edukacije za odrasle do dodatnih kvalifikacija koje se stječu polaganjem radionica i dobivanjem certifikata.

Algebra predstavlja novi plan poslovanja. Proglašena je najboljim sustavom visokog obrazovanja u Hrvatskoj, a unutar 20 godina od osnutka osvojila je mnoge nagrade, nadograđivala se i napredovala. Međutim tijekom svog postojanja susrela se i s problemima kad se govori o nazivu i vrsti programa koji nudi. Ova je institucija pružila edukaciju na području računarstva i informatike velikom broju studenata, no s obzirom na to da se programi sadržajno razlikuju uprava Algebre dosad nije uspijevala usustaviti čitav program. 

No članovi uprave Algebre i dekan visokog učilišta 22. studenog predstavili su ideju integracije obrazovnih programa, unaprijeđenje mrežne stranice i novi izgled Algebrinog logo znaka. Gostovali su Hrvoje Balen, član uprave Algebre, Tomislav Dominković, predsjednik uprave i Mislav Balković, dekan visokog učilišta. Posvetili su se opisu rada Algebre u proteklih 20 godina, opisali trenutni projekt rebrandiranja i predstavili što to planiraju ostvariti do 2020. godine

Novi projekt Algebrine uprave rebrandizacija je ove visoke škole. Intenzivnim radom na projektu konačno je osmišljen princip koji je, dosad odvojene, edukativne programe ujedinio u jedan cjeloviti projekt pod okriljem krovnog poduzeća Algebre. Novi princip rada podrazumijeva liniju edukacije koja se proteže od osnovne škole, preko studijskog programa i edukacije za odrasle do dodatnih kvalifikacija koje se stječu polaganjem radionica i dobivanjem certifikata. Ovakav pristup sličan je principu cjeloživotnog učenja koji je sve više prisutan u svijetu, ali i u Hrvatskoj. Pobornici takve ideje ističu kako obrazovanje ne mora završiti polaganjem posljednjeg ispita na fakultetu ili srednjoj školi, već da  bi edukacija trebala biti trajno prisutna tijekom ostatka života. U tom kontekstu upravo Algebra nudi edukacije, radionice i seminare u želji da okupi polaznike od najranije dobi do onih najstarijih. Članovi uprave ističu kako je njen cilj konstantno planirati i graditi novo i bolje.

Realizacija projekta započela je formalnim objedinjavanjem visokog obrazovanja s obrazovanjem za odrasle, a nastavlja se radom na novoj univerzalnoj mrežnoj stranici te aplikacijama i portalima koji bi trebali omogućiti bolju komunikaciju sa studentima, ostalim polaznicima, ali i svima onima koji svakodnevno šalju upite. Cilj je dostaviti sve poruke na jedno mjesto koje bi bilo jedinstveno i univerzalno sredstvo komuniciranja. Taj dio projekta već je ostvaren nadogradnjom mrežne stranice koja objedinjuje sve potrebno o studiju, opise različitih programa u ponudi, ali i dodatne informacije o radu institucije.

Svoj novi brand Algebra započinje potpuno novom kampanjom koja se skriva iza jedne riječi – ZAISKRI. Organizatori ističu kako su temelj ove visoke škole profesori i polaznici koji vole ono što rade. Profesori svoje oduševljenje radom prenose na studente i polaznike koji svoje znanje i svoju iskru prenose dalje.

Do 2020. godine Algebra će nastojati usvojiti i status veleučilišta te iskoristiti svoje znanje da bi privukla što veći broj stranih studenata. Predsjednik uprave, Dominković, istaknuo je koliko su važni strani studenti za status uspješnog edukacijskog središta što Zagrebu, ali ni ostatku Hrvatske, dosad nije pošlo za rukom. U planu je mnogo toga, no zasad ona slavi status integrirane obrazovne institucije i kreće dalje u strateško planiranje.

Na slici redom: Tomislav Dominković, Mislav Balković i Hrvoje Balen; FOTO: Algebra
FOTO: ALGEBRA