LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Knjižnica Medvešćak

Šapat zidova: radionica i šetnja za bolje upoznavanje glavnog grada

Polaznici će kroz razne aktivnosti upoznati grad i saznati kako se uključiti u donošenje odluka o svome gradu.

Polaznici će kroz razne aktivnosti upoznati grad i saznati kako se uključiti u donošenje odluka o svome gradu.

Jeste li razmišljali o promjenama koje bi vama i drugim građanima Grada Zagreba poboljšale svakodnevni život? Na radionici koja će se održati 3. i 4. siječnja u Knjižnici Medveščak naučite kako se uključiti u donošenje odluka o svome gradu, ali i o svojim građanskim pravima.
 


VEZANO: Božićna radionica izrade drugačijih ukrasa uz pomoć korisnika Udruge za Down sindrom



Naime, zagrebački Bacači sjenki i LOFT-ovke kroz svoje aktivnosti proučavaju Grad Zagreb i na čemu bi se moglo poraditi. Jedna od aktivnosti koju provode je šetnja u kojoj se polaznici pobliže upoznaju s gradom.
 

„Sudionici ove šetnje će s voditeljima radionice Borisom Bakalom (Bacači sjenki) i Anjom Pletikosom (LOFT) u dva popodneva prošetati potezom od zagrebačke Burze do Bloka Badel i vrtjeti se po kružnom toku oko Meštrovićeva paviljona. Zajedno će tražiti ostatke prošlih funkcija zgrada i lokala, proučavati rađanje i propadanje imena ulica i trgova te promatrati njihove prolaznike i korisnike.“ – stoji u objavi Knjižnice Medveščak.

 

Prijava


Mogu se prijaviti svi zainteresirani, a za više informacija i prijavu za radionicu potrebno je poslati upit na: uoloft@gmail.com.
 

„Pozivamo sve zainteresirane da se ujedine u šetanju, zapravo čitanju, jednog dijela Zagreba! Posebno potičemo parove unuka i njihovih roditelja ili djedova i baka da se prijave.“ – poručuju iz Knjižnice.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA