LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Šapa humanitarnosti - feel good osjećaj za vas, a beskrajna sreća za životinje!

Projekt se provodi u tri faze, a to su: prikupljanje odjeće, izrađivanje igračaka za pse i mačke te prikupljanje sredstava za životinje prodajom igračaka na aukciji.

Projekt se provodi u tri faze, a to su: prikupljanje odjeće, izrađivanje igračaka za pse i mačke te prikupljanje sredstava za životinje prodajom igračaka na aukciji.

Šapa humanitarnosti novi je humanitarni i ekološki projekt u organizaciji udruge eSTUDENT pokrenut 2022. godine čija je primarna svrha pomoć životinjama. Ovo je prvi projekt u Udruzi usmjeren na životinje što predstavlja novo područje djelovanja eSTUDENTa. Primarni cilj projekta je edukacija i aktivacija studentske zajednice o zero waste načelima kroz prikupljanje i recikliranje stare odjeće te njezina prenamjena u igračke za pse i mačke. Aukcijom izrađenih igračaka potiče se prikupljanje sredstava za zbrinjavanje i pomoć životinja u skloništima.

 

Od kojih se faza projekt sastoji?

 

Projekt se provodi u tri faze, a to su: prikupljanje odjeće, izrađivanje igračaka za pse i mačke te prikupljanje sredstava za životinje prodajom igračaka na aukciji.

 

Prva faza je ključna i ona se temelji na zero waste načelu, tj. pokretu koji promovira život bez stvaranja otpada te ujedno potiče redizajn proizvoda kako bi se ponovno iskoristili. U ovom dijelu projekta skupljat će se pamučni materijali kako bi se oni kasnije prenamijenili u igračke. Ovim se studente potiče na reciklažu i uči da za odjeću postoji nova svrha nakon prestanka nošenja. Prekopajte svoje ormare, pronađite široke majice bez ukrasa i naljepnica i pomognite napraviti dobro djelo! 


Datumi i lokacije prikupljanja majica i materijala su:

  • 14. ožujka 2022. - 14:00 - 20:00h, Studentski dom Cvjetno naselje,
  • 15. ožujka 2022. - 11:00 - 15:00h, Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu,
  • 16. ožujka 2022. - 16:00 - 21:00h, Studentski dom Stjepan Radić i Studentski dom Cvjetno naselje,
  • 17. ožujka 2022. - 11:00 - 16:00h, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

U drugoj fazi projekta prethodno skupljena odjeća pretvarat će se u igračke za kućne ljubimce! Igračke bi se plele u sklopu nekoliko radionica u razdoblju od 21. ožujka do 3. travnja te bi bile otvorene za sve studente i druge zainteresirane. Izrada igračaka nije komplicirana, materijal će svim sudionicima biti osiguran, a tu će biti i organizacijski tim koji će objasniti cijeli proces! 

Čar ovog projekta predstavljena je u trećoj fazi, a radi se o humanitarno-zabavnoj aukciji u sklopu koje će se prikupljati novčana sredstva za kupnju hrane i potrepština za životinjske azile prodajom prethodno napravljenih igračaka. Time se jednim dobrim djelom mogu uljepšati životi dva ljubimca - vašeg koji će dobiti novu igračku i onog u azilu kojem će s prikupljenim novcima biti osigurana hrana! Aukcija je planirana za tjedan od 4. do 10. travnja te su na nju pozvani svi ljubitelji kućnih ljubimaca i ljudi spremni pomoći životinjama u azilu. 

Imate želju pomoći, ali niste sigurni na koji način? Sudjelovanje na bilo koji način je dobrodošlo!

Projekt je namijenjen svim ljudima koji imaju izraženo prosocijalno djelovanje i vole učiti nove stvari. Brojni empatični pojedinci možda nisu sigurni na koji način bi mogli pomoći nekoj osjetljivoj skupini te im se ovim projektom pruža savršena prilika da postignu što su htjeli! Ako pak ima takvih, ali se ne smatraju  dovoljno kreativnima ili jednostavno ne mogu prisustvovati radionicama, mogu pomoći u posljednjoj fazi kupnjom igračaka. 

Iz svega navedenog krije se ključna poruka, a to je prvenstveno poticaj na humanitarnost, ali i ekološku osviještenost. Pritom nije nužno financijski sudjelovati, već je dovoljno izdvojiti pokoji komad odjeće i pokazati želju za sudjelovanjem u cilju dobrobiti životinja. 

Saznaj više!

Uključi se i ti u ove i slične projekte unutar eSTUDENTa, a za sve informacije o Udruzi ili sličnim projektima, posjeti njihovu web stranicu ili društvene mreže, Facebook, Instagram i LinkedIn, a ako ne želiš propustiti novosti koje eSTUDENT donosi u ovoj akademskoj godini, pretplati se na njihov newsletter.

FOTO: ESTUDENT