LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Sandro Gašpar novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu

Za predsjednika Zbora odabran je Sandro Gašpar s Medicinskog fakulteta, a njegov zamjenik bit će Marko Lepoglavec, student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Za predsjednika Zbora odabran je Sandro Gašpar s Medicinskog fakulteta, a njegov zamjenik bit će Marko Lepoglavec, student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu dobio je novo vodstvo. Na sjednici Skupštine Studentskog zbora u Zagrebu, održanoj u zgradi Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, za predsjednika Zbora odabran je Sandro Gašpar s Medicinskog fakulteta, a njegov zamjenik bit će Marko Lepoglavec, student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Novi predsjednik Zbora i njegov zamjenik službeno će na funkciju stupiti 1. listopada.

Gašpar je bio jedini kandidat za predsjednika Zbora, a od 29 prisutnih koji su imali pravo glasa povjerenje mu je iskazalo 25 članova Zbora uz četiri nevažeća listića. Kako to nije bilo dovoljno da pređe prag od 50 posto glasova, moralo se glasati i u drugom krugu.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo. Zahvaljujem na ukazanom povjerenju Skupštini i Sandru, koji je u meni prepoznao budućeg suradnika. Mislim da ćemo nastaviti dobar rad Zbora i unaprijediti ga u određenim segmentima svježim i novim idejama. – izjavio je Marko Lepoglavec.

Novoizabranim čelnicima Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu podršku je dao i bivši predsjednik Petar Labrović, iza kojeg su dvije godine djelovanja u službi studenata:

– Čestitam novoizabranom predsjedniku i zamjeniku predsjednika. Nadam se da će nastaviti ono što smo mi kao staro vodstvo započeli i pokrenuti neke nove stvari koje će promijeniti život studenata našeg Sveučilišta na bolje. Također, znam da je to ogromni posao i ja im nudim potpunu podršku kao bivši predsjednik. – izjavio je Labrović.

Sandro i Marko dosad su aktivno sudjelovali u radu Studentskog zbora. Sandro je koordinator odbora za kvalitetu SZZG-a te član Odobra za kontrolu kvalitete Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovali su u korekciji cijene smještaja, kao i u svim aktivnostima koje su se ove godine događale. Marko je koordinator Odobra za sport SZZG-a. Obojica su bili članovi Predsjedništva SZZG-a u svojim područjima.