LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
11. Sajam stipendija i visokog obrazovanja putuje u Rijeku

Sajam stipendija i visokog obrazovanja otvara se danas u Rijeci

Više od 60 izlagača iz 16 zemalja i bogat popratni program sutra na Sajmu stipendija u Rijeci.

Više od 60 izlagača iz 16 zemalja i bogat popratni program sutra na Sajmu stipendija u Rijeci.

Nakon uspješnog prvog dana Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu, na kojem je bilo više od 10 tisuća posjetioca, Sajam će se održati i u Rijeci, danas, 15. listopada 2015. na kampusu Sveučilišta u Rijeci u zgradi Sveučilišnih odjela (od 10 do 15 sati).

Sajam stipendija i visokog obrazovanja organizira Institut za razvoj obrazovanja, a Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Slovenija.

Na ceremoniji svečanog otvorenja Sajma, koje će se održati u 9:30 sati u zgradi Sveučilišnih odjela Sveučilišta u Rijeci, govorit će prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor, Sveučilište u Rijeci; mr. sc. Boris Lalovac, ministar financija, Ministarstvo financija Republike Hrvatske; dr. sc. Marko Rakovec, otpravnik poslova u Veleposlanstvu Republike Slovenije u Zagrebu; Andrej Kotnik, sekretar, Ministarstvo za obrazovanje, znanost i sport Republike Slovenije; Branka Dekanić, savjetnica za programe odgoja i obrazovanja, Upravni odjel za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije te Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika, Grad Rijeka.

U sklopu Sajma održat će se okrugli stol na temu „Kako unaprijediti sustav financijske pomoći studentima?“ na kojemu će predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Agencije za mobilnost i programe EU, Sveučilišta u Rijeci, Hrvatskog Studentskog zbora i Instituta za razvoj obrazovanja raspravljati o dostupnim oblicima financijske pomoći studentima te o tome kako Hrvatska planira unaprijediti sustav studentskih potpora.

Središnju prezentaciju za posjetitelje Sajma pod nazivom „Zašto studirati u Sloveniji?“ održat će Leo Šamanić, predsjednik Društva hrvatskih studenata u Sloveniji i potpredsjednik Društva studenata u Primorsko-goranskoj županiji te Mladen Kraljič sa Sveučilišta u Mariboru. Izdvajamo i predavanje naziva „Stipendije i mogućnosti za studente na Sveučilištu u Rijeci“ koje će održati Virna Car Jović sa Sveučilišta u Rijeci.

Rad IRO-a na možete pratiti i na Facebooku.