LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska prehrana

Sa Sveučilišta Sjever objašnjavaju razloge odgode otvaranja menze

Premda je planirano otvaranje studentske menze u Koprivnici u lipnju, ono je odgođeno za rujan. Sveučilište Sjever u priopćenju navodi i razloge tome.

Premda je planirano otvaranje studentske menze u Koprivnici u lipnju, ono je odgođeno za rujan. Sveučilište Sjever u priopćenju navodi i razloge tome.

Studentska menza u Sveučilišnom centru Sveučilišta Sjever, u Koprivnici, bit će svečano otvorena 16. rujna, tri tjedna prije formalnog početka nove akademske godine 2019/20. Dogovor su o tome ovih dana postigli predstavnici Sveučilišta i tvrtke KTC, koja je od resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja dobila već ranije posao organiziranja studentske prehrane.

U priopćenju Sveučilišta objašnjavaju se razlozi odgode datuma otvaranja, ranije planiranog za lipanj.

– Razlog premještanja otvaranja menze s lipnja na rujan u poslovnom je smislu razumljiv jer redovna nastava traje samo do sredine lipnja. Nakon toga slijedi gotovo tromjesečna ljetna stanka, tijekom koje poslovanje specijalizirane studentske menze nema tržišnog opravdanja. Tu će ulogu u ljetnim mjesecima za studente s popularnim iksicama i nadalje imati postojeći studentski restoran koji se nalazi u objektu koprivničkog KTC-a. – poručuju sa Sveučilišta. 

Tijekom proteklih mjeseci više se puta postavljalo pitanje datuma otvaranja menze unutar Kampusa, udaljene samo pedesetak metara od nastavne zgrade.

– Treba, prije svega, podsjetiti na činjenicu da je Sveučilište Sjever u taj objekt, inače dan na korištenje od Grada Koprivnice, uložilo 3,5 milijuna kuna vlastitog novca. To je, osim toga, i jedina studentska menza u okviru hrvatskih javnih sveučilišta koju nije financirala država. Kad je prošle godine objekt u cijelosti adaptiran i opremljen, ispostavilo se da je došlo do manje projektne pogreške, relativno brzo ispravljene. No to je iz niza proceduralnih razloga, budući da je tu riječ o velikom broju najrazličitijih dozvola i certifikata, dovelo do dugotrajnijeg zastoja. Dodatni je problem zbog poznatih problema na tržištu rada predstavljalo i raspisivanje natječaja za koncesionara, zbog čega su studenti bili prisiljeni realizirati svoje pravo na dotiranu prehranu u spomenutom dislociranom restoranu. Sada je i to riješeno, pa će studenti, zaposlenici Sveučilišta Sjever i svi zainteresirani od rujna imati na raspolaganju jednu od najmodernijih studentskih menzi. – stoji u priopćenju.

FOTO: PR FOTO