LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Ruski dani 2014. na Sveučilištu u Zadru

U ponedjeljak, 5. svibnja 2014., započinje sedmo izdanje zvano - Ruski dani, projekt studenata ruskoj jezika i književnosti Sveučilišta u Zadru.

U ponedjeljak, 5. svibnja 2014., započinje sedmo izdanje zvano - Ruski dani, projekt studenata ruskoj jezika i književnosti Sveučilišta u Zadru.

U ponedjeljak, 5. svibnja 2014., započinje sedmo izdanje zvano Ruski dani, projekt studenata ruskoj jezika i književnosti Sveučilišta u Zadru.

Program, u ponedjeljak, započinje u čitaonici sveučilišne Slavističke knjižnice. Profesorica Iva Piližota održat će u 17:00 radionicu šivanja na kojoj će biti organizirana i razmjena stare odjeće za plesnjak kojim će se program u petak završiti.

U utorak, 6. svibnja, studentice ruskog jezika i književnosti Matea Biloglav i Ajla Velić održat će multimedijalno predavanje o fenomenu ruske robijaške tetovaže pod nazivom Ruski zatvorski identitet: priča o tetovažama.

Predavanje će započeti u čitaonici sveučilišne Slavističke knjižnice u 18:00, a nakon njega će u istom prostoru u 19:00 nastupiti studentski zbor VOTzborKA s obradama hrvatskih popularnih hitova na ruskom jeziku.

program
 
FOTO: ruski dani - facebook
 
 

Program u srijedu, 7. svibnja, započinje u podne u prostorijama Odsjeka za ruski jezik i književnost na 5. katu. Profesorica Eugenija Ćuto sa studentima druge godine održat će radionicu ruske kuhinje. U 17:30 u čitaonici sveučilišne Slavističke knjižnice fotografkinja Ksenia Galiaeva održat će predavanje Mouse in Summerhouse, a u 19:00 na Odjelu za kroatistiku i slavistiku na 4. katu bit će otvorenje njezine izložbe Dacha

U četvrtak, 8. svibnja u 17:00 u čitaonici sveučilišne Slavističke knjižnice, Sabina Folnović Jaitner na osnovu iskustva rada sa žrtvama čečenskih ratova održat će predavanje Suvremena situacija na Sjevernom Kavkazu s fokusom na Čečeniju. U istom prostoru u 18:00 bit će prikazani kratki filmovi studenata ruskog jezika i književnosti nastali u sklopu nastave, a u 18:30 povjesničarka umjetnosti Karla Lebhaft predstavit će suvremenu umjetničko-aktivističku produkciju u Rusiji te posebno kolektiv Upward! Community video materijalom nastalim za ovu priliku.

Zadnjeg dana programa, u petak 9. svibnja, novinar Marko Stričević u podne će u Gradskoj knjižnici Zadar održati predavanje Svijetla i mračna strana antifašističke tradicije u suvremenoj Rusiji. U čitaonici sveučilišne Slavističke knjižnice u 16:00 profesorica Rafaela Božić predstavit će svoj prijevod Izbor iz djela Evgenija Zamjatina u izdanju Naklade Breza iz Zagreba. Program će u petak navečer u starom Kazalištu lutaka Jazine zatvoriti nostalgični plesnjak šlagerskih hitova 60-ih, 70-ih i 80-ih godina. Odjenite odjeću iz naftalina i prepustite se znalačkom izboru DJ Cice Mice Šlagerice, voditeljice emisije Nedeljska šlagerica na ljubljanskom Radio Študentu.

Pojedinosti vezane uz program bit će dostupne na Facebook stranici projekta Ruski dani

FOTO: FACEBOOK