LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt udruge eSTUDENT

Rođendanskim partijem završilo „Mozgalo”, popularno studentsko natjecanje

U završnici eSTUDENT-ovog natjecanja timovi su prezentirali svoja rješenja pred žirijem, a natjecali su se i u izradi najbolje prezentacijie. Po objavi pobjednika, za njih je održan prigodan „party”.

U završnici eSTUDENT-ovog natjecanja timovi su prezentirali svoja rješenja pred žirijem, a natjecali su se i u izradi najbolje prezentacijie. Po objavi pobjednika, za njih je održan prigodan „party”.

Ovogodišnje izdanje studentskoga natjecanja u izradi Big Data rješenja Mozgalo došlo je svome kraju. Nakon održanih predavanja i radionica, došao je red na završnicu – prezentacije natjecateljskih rješenja i trenutak za odlučivanje o onima koji su ove godine najbolje riješili dva nagradna zadatka. Osim toga, ovo je i peta godina njegova održavanja, pa je za natjecatelje i ostale sudionike organiziran rođendanski party.

Uvodnu riječ održala je predsjednica udruge eSTUDENT Martina Radanović. Zahvalu svim sudionicima i partnerima natjecanja uputila je i voditeljica projekta Andrea Stanić.

Timovi su u završnici prezentirali svoja rješenja pred žirijem koji se sastojao od partnera natjecanja. Nagradne zadatke postavili su zlatni partneri natjecanja, tvrtke Microblink naziva Robust ML Challenge i ReversingLabs imena Detecting Packed Executable Files. Ovaj put studenti su se natjecali i u izradi najbolje prezentacije koja je dodatno nagrađena. Prvo mjesto u zadatku ReversingLabsa dobio je tim GMO Lazo, drugo mjesto NewTeam, a treća nagrada pripala je timu Laganica. U zadatku Microblinka najbolji tim bio je EuroNeuro koji je ujedno osvojio i nagradu za najbolju prezentaciju. Drugu nagradu dobio je tim 2 men 1 shell, a treće mjesto osvojio je Analysis Paralysis.

– Bilo je iznimno zanimljivo i zahtjevno, puno smo radili i štošta smo probali kako bismo došli do rješenja. Konzultacije su nam jako pomogle jer  su nas navodile na put kojime trebamo ići. – rekao je član pobjedničkoga tima EuroNeuro.

Studenti su na ovome natjecanju imali priliku saznati koliko su dobri u onome što uče u obliku direktnog feedbacka, predstaviti svoja rješenja i sebe kao buduće profesionalce u svome području, a na koncu se i dobro zabaviti.

FOTO: ESTUDENT