LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Popularizacijski simpozij

Rizničari dokazali da kreativnost i inovativnost žive u Osijeku, posebice među učenicima i studentima

Na službenom zatvaranju ovogodišnje Kreativne riznice zaokružena je priča o velikom događaju koji je četvrti put pokazao kako kreativnost i inovativnost žive u gradu Osijeku, a posebice među učenicima i studentima.

Na službenom zatvaranju ovogodišnje Kreativne riznice zaokružena je priča o velikom događaju koji je četvrti put pokazao kako kreativnost i inovativnost žive u gradu Osijeku, a posebice među učenicima i studentima.

Iza nas još je jedno izdanje popularizacijskoga simpozija kreativne industrije Kreativna riznica koji se održavao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Posljednji, četvrti dan bio je rezerviran za radionice.

Radionica Verice Kovač Iluminacija glagoljice bila je usmjerena na upoznavanje sudionika s hrvatskim tradicijskim pismom – glagoljicom. Studenti i učenici pisali su guščjim perima glagoljska slova i citate koje je voditeljica radionice pripremila. Također, posjetitelji simpozija mogli su se upoznati s tehnikama izrade quilling slika na radionici Izrada slika quiling tehnikom Rozalije Kablarić i Mire Šnajder. Sudionici su dobili primjere slika izrađenih tom tehnikom te cvjetove koje su uz pomoć voditeljica kreirali u vlastite slike. Na radionici Izrada nakita od žice, perla i kamenja, Katarina Knezović inspirirala je posjetitelje za izrađivanje vlastitoga nakita savijanjem žice i opletanjem žice oko kamenja. Osim slika i nakita, posjetitelji su imali priliku izrađivati kreativne čestitke i 3D papirnate pozivnice za različite prigode. Takvu je radionicu pod nazivom Pozovi na umrežavanje održala Tanja Ljubo.

Multimedijsko izlaganje Instagram – od zabave do posla održala je Marija Nikšić. Blogerica je o bloganju i društvenim mrežama, napose Instagramu, govorila iz osobne perspektive, predstavivši bloganje kao stil života. Tijekom radionica i izlaganja posjetitelji su mogli kušati kavu Matije Matijaška te testirati računalnu igru Reboot Overlods koja je predstavljena javnosti drugoga dana simpozija, ali i pogledati interaktivnu izložbu Gramatika mreže u Kniferovu prolazu Ekonomskoga fakulteta u Osijeku.

Četvrti su simpozij Kreativne riznice službeno zatvorile u Auli glagoljice Ana Zrnić, Ivana Jobst i Ivona Martinović. U ime organizatora, Ekonomskog fakulteta u Osijeku i Instituta Andizet, zaokružile su ovogodišnju priču o velikom događaju koji je još jednom pokazao kako kreativnost i inovativnost žive u gradu Osijeku, a posebice među učenicima i studentima. Ovogodišnji model simpozija koji spaja teorijsku i praktičnu perspektivu sektora kreativne i kulturne industrije te umrežava kreativce, kulturnjake, znanstvenike, umjetnike, studente, učenike, civilni sektor i obrazovni sektor, ukazao je i na nužnost stalnog propitivanja industrije u nastajanju te potrebu uključivanja mladih u procese institucionalizacije industrije, kao one skupine koja upravo i funkcionira zahvaljujući njihovoj kreativnosti.

FOTO: ROKO POLJAK