LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja hrvatskog poduzeća i fakulteta

Rimac Automobili i Fakultet elektrotehnike i računarstva potpisali Sporazum o suradnji

Poduzeće Rimac Automobili sudjelovat će u programu ljetnih praksi Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a provodit će se i znanstveno i stručno usavršavanje studenata.

Poduzeće Rimac Automobili sudjelovat će u programu ljetnih praksi Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a provodit će se i znanstveno i stručno usavršavanje studenata.

Tvrtka Rimac Automobili sklopila je s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu Sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima. Ugovor je 31. kolovoza 2015. potpisao dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, prof.dr.sc. Mislav Grgić i Mate Rimac, osnivač i direktor Rimac Automobila.

Hrvatsko poduzeće Rimac Automobili d.o.o. posluje od 2009. godine te se bavi razvojem i proizvodnjom vrhunskih električnih vozila, motora i baterijskih sustava. Sporazum s Fakultetom elektrotehnike i računarstva sklopljen je s ciljem unapređivanja i poticanja obrazovanja u željenom smjeru, ostvarivanja suradnje s fakultetom na raznim projektima te rada s entuzijastičnim i talentiranim studentima, navedeno je na službenom Facebook profilu poduzeća.

Neki od oblika suradnje koji su navedeni u sporazumu su: planiranje i provođenje zajedničkog znanstvenoistraživačkog rada i projekata te donošenje prijedloga kako bi se osuvremenio nastavni program i istraživački laboratoriji.

Poduzeće Rimac Automobili sudjelovat će u programu ljetnih praksi Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a provodit će se i znanstveno i stručno usavršavanje studenata. Oni će teme svojih seminarskih, završnih i diplomskih radova birati i definirati u svrhu stručne orijentacije. Ujedno će se organizirati i provoditi znanstveni i stručni skupovi te gostujuća i pozvana predavanja koji su u zajedničkom interesu FER-a i Rimac Automobila.

Brojni inženjeri Rimac Automobila bivši su studenti FER-a. Vjerujemo da će i sadašnjim studentima ostvarena dugoročna suradnja omogućiti stjecanje dodatnih vještina i znanja te stvoriti nove prilike za zaposlenje.

FOTO: FACEBOOK/RIMAC AUTOMOBILI