LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mandatno razdoblje 2021.-2025.

Riječko sveučilište zaprimilo samo jednu kandidaturu na natječaju za rektora

Ovi su izbori trebali predstavljati prekretnicu u visokoškolskom sustavu, no to se neće dogoditi jer se kandidirala samo trenutna čelnica Sveučilišta u Rijeci.

Ovi su izbori trebali predstavljati prekretnicu u visokoškolskom sustavu, no to se neće dogoditi jer se kandidirala samo trenutna čelnica Sveučilišta u Rijeci.

U ponedjeljak, 25. siječnja zatvoren je natječaj za izbor rektora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje 2021.-2025. na koji se prijavila jedino trenutna rektorica Snježana Prijić-Samaržija, piše Novi list.

Njena je prijava valjana stoga će Senat o tome izvijestiti na današnjoj sjednici, dok će sutra, 29. prosinca 2021., početi teći razdoblje predstavljanja te bi istoga dana trebala biti završena cijela procedura. Ovi su izbori zapravo trebali predstavljati prekretnicu u visokoškolskom sustavu jer bi bio primijenjen institut reizbora koji omogućuje da svi članovi fakultetskih i odjelnih vijeća sudjeluju u izboru rektora te bi ujedno program kandidata bio predstavljen svim članovima svih sastavnica, no to se neće dogoditi jer nije zaprimljeno više prijava.

Podsjećamo, dr. sc. Prijić-Samaržija osim što je rektorica, redovita je profesorica u trajnom zvanju na Filozofskom fakultetu. Svoje je fakultetsko obrazovanje započela u Beogradu gdje je 1988. godine diplomirala, magistrirala je 1992. godine u Ljubljani, a doktorirala 1996. u Zagrebu. Godine 2017. godine prvi je put postala čelnica riječkog sveučilišta, a ovo bi joj trebao biti drugi mandat.
FOTO: FACEBOOK / UNIRI.HR