LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Javni poziv

Riječko sveučilište studentima daje tablete i internetski priključak na korištenje

Studenti će opremu moću koristiti bez ikakve naknade do završetka studija na kojemu su upisani. Krajnji je rok za podnošenje online prijave na javni poziv 30. listopada 2020. godine do 12 sati.

Studenti će opremu moću koristiti bez ikakve naknade do završetka studija na kojemu su upisani. Krajnji je rok za podnošenje online prijave na javni poziv 30. listopada 2020. godine do 12 sati.

Sveučilište u Rijeci raspisalo je javni poziv studentima slabijeg socioekonomskog statusa kako bi iskazali interes za korištenje tableta i internetskog priključka u svrhu nesmetanog praćenja nastave na daljinu u tekućoj akademskoj godini. 

Opremu će moći koristiti bez ikakve naknade do završetka studija na kojemu su upisani. Da bi redoviti i izvanredni studenti ostvarili to pravo trebaju odgovarati sljedećim kriterijima, odnosno nekima od njih:
  • studenti dobitnici stipendija/financijskih pomoći iz programa Solidarnost Fonda Aleksandar Abramov Sveučilišta u Rijeci u 2019/2020. ak. god., bez prilaganja dokaza
  • studenti primatelji zajamčene minimalne naknade u 2020., temeljem priložene kopije Rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb
  • studenti korisnici subvencioniranog studentskog smještaja u domovima Studentskog centra Rijeka u kategoriji cenzusa do 700 kn mjesečnih primanja po članu kućanstva, bez prilaganja dokaza
  • studenti hrvatski državljani i državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj i državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u Hrvatskoj i u 2020/2021. te zadovoljavaju sljedeća dva kriterija:
    • socijalni kriterij, što znači da ukupni prosječni mjesečni prihodi po članu zajedničkog kućanstva u prethodnoj 2019. godini iznose 65% proračunske osnovice, odnosno 2 161,90 kn ili manje
    • ostvareno najmanje 18 ECTS-a u 2019/2020. ak. god. od 1. listopada 2019. do 30. rujna 2020. Ovaj kriterij odnosi se na studente viših godina studija, a ne odnosi se na studente koji su 2020/2021. prvi put upisali 1. godinu studija. 
Također, primanje javne stipendije ne predstavlja problem u dobivanju opreme, no na to nemaju pravo studenti kojima su studijske obaveze u mirovanju i oni koji studiraju na studiju koji nije u okviru riječkog sveučilišta ili njegovih sastavnica. Krajnji je rok za podnošenje online prijave na javni poziv 30. listopada 2020. godine do 12 sati.

Više detalja moguće je pronaći na poveznici.
FOTO: PIXABAY