LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upisi na fakultet

Riječko Sveučilište objavilo preostala mjesta za jesenski upisni rok: 70 posto popunjeno

Brucošima nije ostalo previše izbora na jesenskom roku UNIRI-ja, na nekim fakultetima mjesta više nema.

Brucošima nije ostalo previše izbora na jesenskom roku UNIRI-ja, na nekim fakultetima mjesta više nema.

Sveučilište u Rijeci ove je godine imalo kvotu od 3.605 mjesta, od kojih se oko 70 posto već popunilo na ljetno upisnom roku. Međutim, na jesenskom roku čeka se upis još 1.171 brucoša, prenosi Novi list. 

Hrvatski maturanti najveći su interes pokazali za medicinu, za koju nema više mjesta na jesenskom upisnom roku, a zainteresirani su bili i za studije biomedicinskih područja, logopedije, biotehnologije te kineziologije. Mjesta na studijima tih područja većinom su se popunila na ljetnom roku. 

Veliki interes na ljetnom roku iskazan je i za Stomatološki fakultet, gdje nema više mjesta na jesenskim upisima. No, mjesta ima na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, njih čak 215, te na Ekonomskom fakultetu, njih još 132. Brucoši mogu upisati i Pravni fakultet na kojem je ostalo mjesta za 155 studenata, a dobra situacija je i na Pomorskom fakultetu, gdje ima još 166 mjesta. Zadovoljstvo s brojem popunjenih mjesta izrazila je rektorica prof. dr. Snježana Prijić Samaržija, koja je istaknula da se zabilježio porast upisa i stranih državljana izvan EU-a.

Upisi na ljetnom roku ispunili su očekivanja u mjeri da je upisano čak nešto više studenta nego prošle godine. U ovoj smo godini nešto i povećali kvote u odnosu na prošle godine, pa popunjenost kvote od gotovo 70 posto u ljetnom roku smatramo dobrim rezultatom.  Bilježimo i rast broja upisanih stranih državljana izvan EU-a. Potpuna ispunjenost upisne kvote ostvarena je na 23 posto studijskih programa, a gotovo polovina studijskih programa, 45 posto, ostvarila je popunjenost više od 80 posto upisne kvote, ispričala je Samaržija za Novi list.

Rektorica se požalila da nije vidljiv dostatan interes studenata za upis deficitarnih zanimanja poput inženjerskih studija brodogradnje ili strojarstva, rani i predškolski odgoj ili sestrinstvo te matematike i fizike.

Slobodna mjesta Sveučilišta u Rijeci:

215 – Hotelijerski fakultet


186 – Tehnički fakultet


166 – Pomorski fakultet


155 – Pravni fakultet


132 – Ekonomski fakultet


109 – Filozofski fakultet


46 – Fakultet zdravstvenih studija


40 – Učiteljski fakultet


23 – Fakultet za matematiku


20 – Sveučilišni studij Politehnike


11 – Građevinski fakultet


10 – Akademija primijenjenih umjetnosti


9 – Fakultet informatike i digitalnih tehnologija


9 – Fakultet za fiziku