LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potpisan ugovor o suradnji

Riječkim studentima plaćena praksa u kompaniji British American Tobacco Adria

– Naša će se suradnja realizirati kroz izvođenje praktične nastave pod vodstvom nastavnika Fakulteta, uz sudjelovanje mentora zaposlenih u kompaniji BAT Adria, a sve u skladu sa studijskim programom i izvedbenim planom studija. – rekao je dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci.

– Naša će se suradnja realizirati kroz izvođenje praktične nastave pod vodstvom nastavnika Fakulteta, uz sudjelovanje mentora zaposlenih u kompaniji BAT Adria, a sve u skladu sa studijskim programom i izvedbenim planom studija. – rekao je dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci.

Pomorski fakultet u Rijeci i British American Tobacco Adria (BAT Adria), vlasnik TDR-a, potpisali su ugovor o suradnji. Cilj je suradnje omogućiti studentima plaćenu studentsku praksu, upoznati ih s radom u multikulturalnoj sredini te kroz gostovanje predavača iz kompanije prikazati konkretne, stvarne slučajeve iz prakse kako bi ih pripremili za buduće poslovne izazove.

– Na Pomorskom fakultetu u Rijeci želimo obrazovati i pripremiti studente za ono što ih čeka nakon studija, pa u naše studijske programe i kolegije pokušavamo ugraditi ono što tržište traži. Upravo je zato suradnja s gospodarstvom vrlo važna, a Ugovor koji smo potpisali s kompanijom BAT Adria iznimno nas veseli. Naša će se suradnja realizirati izvođenjem praktične nastave pod vodstvom nastavnika Fakulteta, uz sudjelovanje mentora zaposlenih u kompaniji BAT Adria, a sve u skladu sa studijskim programom i izvedbenim planom studija. – rekao je dekan Pomorskog fakulteta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Alen Jugović.

Stručne prakse odlična su prilika za studente koji na taj način iz prve ruke mogu iskusiti kulturu korporacije te dobiti priliku biti dijelom dinamičnog i izazovnog radnog okruženja. Nakon što fakultet provede selekciju, BAT Adria odabrat će studente koji će prema njihovom mišljenju imati najviše koristi od rada u kompaniji te im osigurati mentora, osobu koja će pratiti razvoj studenta ili praktikanta.

— Potpisivanje ugovora s Pomorskim fakultetom u Rijeci od velikog je značaja za kompaniju BAT Adria koja snažno vjeruje u razvijanje talenata i veliku važnost pridaje stručnom usavršavanju svakog pojedinca. Studentima će se kroz suradnju pružiti prilika za studentsku praksu i omogućiti stjecanje iskustva u dinamičnom i vrlo izazovnom multikulturalnom radnom okruženju. Ovo partnerstvo logičan je nastavak našeg uključivanja u Inicijativu privatnog sektora za mlade, koju su pokrenuli HUP i EBRD, a kojom studentima također osiguravamo stručne prakse. – rekla je o suradnji Vera Čubranić Bocak, direktorica ljudskih potencijala BAT Adria.

BAT Adria ovom će suradnjom mladim stručnjacima s Pomorskog fakulteta u Rijeci omogućiti da svoje vještine i znanja isprobaju u pravom radnom okruženju kako bi u svom budućem razvoju postavili jasne ciljeve i ambicije te radili na ostvarenju svojih snova.

FOTO: POMORSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U RIJECI