LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za najuspješnije

Riječki Studentski zbor nagrađuje s ukupno 4000 kuna

U tijeku su prijave za tri nagrade Studentskog zbora Riječkog sveučilišta. Najboljim udrugama, projektima i studentima koji su se iskazali i svojim radom posebno doprinijeli zajednici podijelit će se ukupno 4000 kuna.

U tijeku su prijave za tri nagrade Studentskog zbora Riječkog sveučilišta. Najboljim udrugama, projektima i studentima koji su se iskazali i svojim radom posebno doprinijeli zajednici podijelit će se ukupno 4000 kuna.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci dodjeljuje tri važne nagrade studentima – nagradu za najaktivniju studentsku udrugu Sveučilišta u Rijeci, nagradu za projekt od posebnog značaja i nagradu za poseban doprinos.

Nagrada za najaktivniju studentsku udrugu Sveučilišta u Rijeci

Cilj je prve nagrade vrednovati rad studentskih organizacija u protekle dvije akademske godine, a dodijelit će se jednoj studentskoj udruzi. Osim pisanog priznanja i simbolična poklona, dobit će i 1000 kuna. Uvjeti su za prijavu da udruga ima status studentske organizacije Sveučilišta u Rijeci, da djeluje više od dvije godine, da trenutno nije u postupku sanacije, da svojim statutom ističe kako njezin cilj nije stjecanje financijske dobiti, registrirana je kao neprofitna organizacija i da na godišnjoj razini organizira minimalno tri događaja.

Pri odabiru najaktivnijih prednost će se dati onima koje su svojim djelovanjem posebno unaprijedile znanost, sport, kulturu, umjetnost i obrazovanje te organizacijama koje su pripomogle u organizaciji projekata Studentskog zbora. 

Nagrada za projekt od posebnog značaja

Ovom će nagradom Zbor nagraditi najuspješnije projekte u protekle dvije akademske godine i to u dvije kategorije – nagradom za najuspješniji novi projekt i nagradom za najuspješniji studentski projekt Sveučilišta u Rijeci. Svaki će dobitnik dobiti po 1000 kuna, pisano priznanje i simboličan poklon. Dobivena sredstva moći će se iskoristiti jedino u svrhu direktnog plaćanja ili refundacije stvarnih troškova projekta.

Prijaviti se mogu projekti koji su pokrenuti i uspješno provedeni u protekle dvije (za novi projekt) ili tri godine i koje Povjerenstvo za praćenje provedbe projekata u protekle dvije akademske godine nije sankcioniralo. Prednost imaju projekti koji potiču studentski aktivizam i angažman na razini Sveučilišta, projekti koji djeluju i izvan lokalne zajednice, interdisciplinarni projekti, projekti s međunarodnim djelovanjem, cjelogodišnji projekti i projekti koji ne naplaćuju sudjelovanje korisnicima. 

Nagrada za poseban doprinos

Studentski zbor i za ovu nagradu dodjeljuje sredstva u dvije kategorije – za poseban doprinos radu Studentskog zbora sastavnice i za poseban doprinos radu Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Pojedina nagrada iznosi 500 kuna, a uz to i pisana priznanja te simboličan poklon.

Studenti koji se prijave na natječaj moraju imati status studenta Sveučilišta u Rijeci ili su ga imali tijekom protekle dvije akademske godine, moraju biti izabrani u studentske zborove sastavnica odnosno Studentski zbor te služiti drugu godinu svojeg mandata, nisu upisali mirovanje studija, stekli su minimalno 60 ECTS-bodova u protekle dvije akademske godine te su sudjelovali u organizaciji, predavali, vodili ili poduprli minimalno tri projekta/aktivnosti svoje sastavnice ili SZSUR-a.

Za prijavu je potrebno dostaviti potvrdu SZ-sastavnice odnosno SZSUR-a (Obrazac 2) te minimalno jedno pismo preporuke koje sadrži opis značenja posebnog doprinosa studenta SZ-sastavnice ili SZSUR-a.

Rok je za prijavu na sve natječaje 15. prosinca, a više informacija možete pronaći na poveznici.

FOTO: FLICKR