LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastava na daljinu

Riječki studenti također obaviješteni o načinu daljnjeg održavanja nastave

Preporučljivo je nastavu održavati online do kraja akademske godine, a kada to nije moguće, nastava će se na sastavnicama Sveučilišta održavati uz pridržavanje propisanih mjera.

Preporučljivo je nastavu održavati online do kraja akademske godine, a kada to nije moguće, nastava će se na sastavnicama Sveučilišta održavati uz pridržavanje propisanih mjera.

Sveučilište u Rijeci također je iznijelo preporuke za organizaciju sigurnog rada i provedbu preventivnih mjera tijekom koronavirusa

Svu nastavu poželjno je do kraja akademske godine provoditi na daljinu ako je to moguće, a ono što se ipak mora održati u prostorijama sastavnica Sveučilišta, mora se održati u skladu s preporukama i uputama. Administrativni se, nastavni, znanstveni i umjetnički rad treba organizirati u što manjim skupinama, uz ukupno sudjelovanje do najviše 10 osoba, dok je sve oblike rada u kojima sudjeluje više osoba potrebno organizirati u turnusima.

Tijekom održavanja nastave iz kliničkih predmeta studenti i nastavnici moraju poštivati sve upute za prevenciju i zaštitu na radu te su studenti pri ulasku u zdravstvenu ustanovu dužni sa sobom ponijeti studentsku identifikacijsku ispravu.

Laboratorijski rad treba se prilagoditi trenutnoj situaciji i organizirati tako da se maksimalno očuva sigurnost svih prisutnih. Isto vrijedi i za umjetničku nastavu i druge oblike nastavnog rada – ispite, provjere znanja, vježbe i slično.

Boravak u objektima studentskog smještaja i prehrane potrebno je organizirati sukladno općim preporukama i posebnim nacionalnim uputama za ugostiteljsku djelatnost.

Sve osobe koje imaju simptome i znakove respiratorne bolesti ili upalnog stanja, bilo kakvu osobnu sumnju na zaraženost, izloženost kontaktu s osobama oboljelima od virusa ili izrečenu mjeru samoizolacije ne smiju koristiti vanjske ili unutarnje prostore Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica. U slučaju pojave simptoma ili znakova respiratorne bolesti ili infekcije, svi su zaposlenici i studenti dužni odmah napustiti prostore Sveučilišta u Rijeci, javiti se nadležnom specijalistu obiteljske medicine i o događaju izvijestiti nadređenu osobu. U slučaju saznanja o mogućoj prijetnji zarazom ili potencijalnom izvoru infekcije, svaki zaposlenik i student dužan je obavijestiti nadređenu osobu.

Detaljne preporuke možete pronaći na poveznici, zajedno s općim preventivnim mjerama.
FOTO: PIXABAY