LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE INOVACIJE

Riječki studenti predstavili svoje inovativno plovilo „Vilson”

Studenti Pomorskog fakulteta u Rijeci predstavit će svoje inovativno plovilo „Vilson” na prestižnom natjecanju u Monte Carlu.

Studenti Pomorskog fakulteta u Rijeci predstavit će svoje inovativno plovilo „Vilson” na prestižnom natjecanju u Monte Carlu.

Studenti Riječkog Pomorskog fakulteta u suradnji s Udrugom primijenjenih tehničkih znanosti predstavili su novo plovilo, Vilson. Šesto plovilo po redu, koje nosi puno ime Adria Energy Class Boat – Vilson, rezultat je višegodišnje uspješne suradnje između fakulteta i udruge, te predstavlja korak naprijed u području pomorske tehnologije i inovacija.
 

Niste sigurni kako pisati akademske nazive i titule? Donosimo vam detaljan vodič



Detaljni vodič: sve što trebate znati o studentskim servisima i svojim pravima


Projekt Vilson razvijen je kako bi studenti mogli uskladiti svoje teorijsko znanje s praktičnim vještinama. Na izradi plovila radilo je dvadesetak studenata, a proces je trajao oko 3 000 sati. Ovo je šesto plovilo koje je rezultat ove suradnje i ujedno prvo takve vrste u Hrvatskoj koje su samostalno projektirali i izradili studenti Sveučilišta u Rijeci.

Splitski studenti uživali uz ljetno kino na kampusu


Važnost samog plovila Vilson ističe se u njegovoj inovativnosti i plovidbi bez onečišćenja. Vilson ne predstavlja samo tehničko dostignuće već je i primjer kako suradnja između akademskih institucija i udruga može rezultirati inovativnim rješenjima koja doprinose razvoju industrije i obrazovanja. Plovilo će biti predstavljeno u srpnju na natjecanju inovacija Monaco Energy Boat Challenge 2024 u Monte Carlu.
IZVOR: INSTAGRAM @UPTZ_AATS
FOTO: SCREENSHOT INSTAGRAM @UPTZ_AATS