LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europska edukacijska mapa

Riječki Medicinski fakultet predstavio Studij medicine na engleskom jeziku

Sveučilište u Rijeci uklopilo se u europsku edukacijsku mapu otvaranjem Studija medicine na engleskom jeziku. Nakon prvog upisnog roka uspješno je popunjeno 50 posto mjesta, a u tijeku su prijave za jesenski rok.

Sveučilište u Rijeci uklopilo se u europsku edukacijsku mapu otvaranjem Studija medicine na engleskom jeziku. Nakon prvog upisnog roka uspješno je popunjeno 50 posto mjesta, a u tijeku su prijave za jesenski rok.

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen Studij medicine na engleskom jeziku za akademsku godinu 2017/2018. Studij predstavlja doprinos reformi hrvatskog školstva, prilagođava se standardima EU i uklapa u europsku edukacijsku mapu. Time jača svoj položaj na znanstvenoj karti Europe i svijeta i doprinosi internacionalizaciji Sveučilišta, a Rijeku svrstava na kartu brojnih gradova koji studentima nude mogućnost studiranja medicine na engleskom jeziku u skladu s najsuvremenijim trendovima visokoškolskog obrazovanja. Tako se dotični fakultet pridružio onima u Zagrebu i Splitu, koji ovakve svoje programe uspješno provode već više godina.

Na konferenciji je sudjelovala rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija koja je ovom prilikom pohvalila projekt, tim više što je riječ o studiju koji traje šest godina i koji u sebi uključuje klinička znanja. Dodala je kako Studij doprinosi kvaliteti te internacionalizaciji Sveučilišta u Rijeci, koje se i dalje sustavno otvara prema susjednim zemljama i svijetu. Profesorica Sanja Štifter, voditeljica Studija na engleskom jeziku, predstavila je nastavni program te istaknula kako je uspješno okončan prvi upisni rok pri čemu je od dvadeset i četiri prijavljenih bodovni prag prešlo petnaest budućih studenata, koji dolaze iz Njemačke, Italije i Francuske.

Upisna kvota definirana je brojem od trideset studenata, a nakon prvog upisnog roka, koji je održan u Rijeci i  Kölnu, uspješno je popunjeno 50 posto mjesta. U tijeku su prijave za jesenski upisni rok. Cijena studija po godini iznosi devet tisuća eura.

Profesor Saša Ostojić, prodekan za razvojne programe, istaknuo je kako se radi o projektu generacije te da u svojoj 62. godini postojanja Fakultet dokazuje punu zrelost. Nadodao je kako je Rijeka oduvijek bila dobar domaćin, pa tako i svim svojim studentima, te grad poznat po multikulturalnosti. Dekan Tomislav Rukavina naveo je nužnost promjena i istaknuo da će Fakultet ustrajati na kvaliteti te da Studij medicine na engleskom jeziku doprinosi daljnjem razvoju i kvaliteti, kako studenata tako i nastavnog kadra. Želja mu je da studenti, uz najbolje moguće obrazovanje, Rijeku prepoznaju kao grad u kojem vrijedi studirati i živjeti te da se kvote idućih godina povećaju.

FOTO: LIBRA