LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književni natječaj

Riječki kreativci, pozor: traže se književni tekstovi, najbolji se nagrađuju s 1500 kuna

Tri najbolje ocijenjena rada bit će objavljena na portalu "Kišobran", uz razgovor s autorima. Promocija radova i autora održat će se i u suradnji s Radio "Sovom". 

Tri najbolje ocijenjena rada bit će objavljena na portalu "Kišobran", uz razgovor s autorima. Promocija radova i autora održat će se i u suradnji s Radio "Sovom". 

Katedra za estetiku Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci objavljuje Natječaj za najbolji književni izraz na temu krize izazvane virusom Covid-19.

U obzir dolaze sve književne forme i žanrovi (pripovijetke, kratke priče, dramski tekstovi, poezija, pisma, dnevnički zapisi, igrokazi), do maksimalno 4000 riječi, koje se tematski bave korona krizom u svim njezinim segmentima: pojava, otkriće i mutacije virusa; izolacija i samoizolacija; izostanak društvenih, kulturnih i sportskih aktivnosti; usamljenost, strah i neizvjesnost; pitanje ljudskih prava i epidemiološke mjere; korona kriza, ekologija i klimatske promjene; solidarnost i zajedništvo, društvo poslije korona krize, i slično.

Propozicije natječaja:
  • na natječaj se mogu prijaviti svi studenti Sveučilišta u Rijeci, neovisno o razini studija
  • svaki autor/autorica na natječaju može sudjelovati samo s jednim radom
  • jedan rad može imati najviše 2 autora/ica
  • radovi koji se prijavljuju na natječaj ne smiju biti prethodno objavljeni
  • radovi moraju biti napisani na hrvatskome jeziku
  • natječaj je otvoren do 10. siječnja 2022. godine
  • radovi koji su poslani poslije navedenoga roka, kao i oni koji ne udovoljavaju ostalim propozicijama natječaja, neće ući u razmatranje za nagradu
  • prijave se šalju u formatu .doc na adresu ividmar@ffri.uniri.hr s naznakom ‘Natječaj za književni izraz’
Evaluaciju prijavljenih prijedloga razmatrat će žiri u sastavu Davor Grgurić, književnik i predsjednik riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika, i Ana Cerovac, književnica i urednica. U sklopu proglašenja pobjednika bit će organizirana radionica na kojoj će autori dobiti kritičke komentare na svoje radove.

Tri najbolje ocijenjena prijedloga bit će nagrađena jednokratnom novčanom nagradom, u iznosu od 1500,00 kuna neto za prvu nagradu, 1000,00 kuna neto za drugu nagradu i 500,00 kuna neto za treću. Tri najbolje ocijenjena rada bit će objavljena na portalu Kišobran, uz razgovor s autorima. Promocija radova i autora održat će se i u suradnji s Radio "Sovom". 
FOTO: UNSPLASH