LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poruka studentima

Riječki gradonačelnik uputio studentima poruku povodom početka akademske godine

„Nadam se da ćete, uz izvrsne uvjete studiranja, uživati i u svim onim sadržajima koje Rijeka nudi mladima – od sportskih aktivnosti do kulture i zabave”, poručio je gradonačelnik Rijeke.

„Nadam se da ćete, uz izvrsne uvjete studiranja, uživati i u svim onim sadržajima koje Rijeka nudi mladima – od sportskih aktivnosti do kulture i zabave”, poručio je gradonačelnik Rijeke.

Gradonačelnik Grada Rijeke, Marko Filipović, uputio je studentima Sveučilišta u Rijeci poruku povodom početka nove akademske godine. 

Poželio im je sretnu uspješnu i zabavnu akademsku godinu, ali i što manje učenja i polaganja ispita na daljinu.

Njegovu poruku, objavljenu na stranicama Sveučilišta u Rijeci, prenosimo u cijelosti: 

– Poštovani i dragi studenti,

početak nove akademske godine nekima donosi nastavak fakultetskog obrazovanja, dok je brucošima ovo početak jednog novog, dinamičnog i zanimljivog razdoblja u životu koje će zasigurno dugo pamtiti i rado ga se prisjećati, kao što se i ja prisjećam svojih studentskih dana. Zato brucošima još jednom čestitke na upisanom fakultetu i novom životnom izazovu u koji kreću.

U ovom ćete periodu sklapati prijateljstva koja će trajati još dugo godina nakon završetka Vašega studija, ali i stvarati mogućnosti za vlastiti osobni i profesionalni razvoj. Sve to, i još puno toga očekuje Vas današnjeg dana, kada se, nakon gotovo dvije godine, vraćate u dvorane i predavaonice i nastavljate svoje akademsko obrazovanje ili ga pak tek započinjete.

Sveučilište koje ste odabrali svojim programima i aktivnostima kontinuirano dokazuje kako kvaliteta obrazovanja počiva u dobro organiziranom sustavu, kvalitetnim i stručnim kadrovima te, svakako, interaktivnim, suvremenim načinima prenošenja znanja i informacija. Sve ovo, kao i broj studenata, koji iz godine u godinu raste, dokazuje kako je Vaš izbor bio i više nego ispravan. Siguran sam da ćete, kao studenti na riječkom Sveučilištu, pronaći sve što Vam treba kako biste najbolje ostvarili svoje potencijale, želje i ambicije kojih, siguran sam, ne nedostaje.

Nadam se da ćete, uz izvrsne uvjete studiranja, uživati i u svim onim sadržajima koje Rijeka nudi mladima – od sportskih aktivnosti do kulture i zabave.

Stoga Vam na početku ove akademske godine prvenstveno želim da budete – studenti. U pravom smislu te riječi. Nadam se da ćete ovu akademsku godinu, kao i svaku sljedeću, započeti, ali i završiti u live verziji, bez hibridnih, remote i online načina predavanja i polaganja ispita. Ovo je razdoblje u Vašim životima uistinu previše vrijedno da bi se živjelo online.

Grad Rijeka i dalje će Vas kontinuirano nastaviti podupirati tijekom Vašeg obrazovanja, a ja ću, zajedno sa svojim timom, raditi na daljnjem poboljšanju uvjeta za mlade ljude u našem gradu, kako bismo za Vas stvorili što više poslovnih prilika i mogućnosti za nastavak Vašeg profesionalnog razvoja, upravo ovdje, u Rijeci.

I zato svim studentima želim sretnu, uspješnu i zabavnu akademsku godinu!

Marko Filipović

FOTO: PIXABAY