LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STEM Games

Riječke matematičarke osvojile drugo mjesto na najvećem međunarodnom STEM natjecanju studenata u regiji

Odlični su bili i zagrebački Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF), koji je osvojio treće mjesto te Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), sa četvrtim mjestom.

Odlični su bili i zagrebački Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF), koji je osvojio treće mjesto te Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), sa četvrtim mjestom.

Na najvećem međunarodnom STEM natjecanju studenata u regiji, STEM Games, koje se održavalo od 12. do 17. svibnja 2024. godine u Umagu, sudjelovalo je više od 15 fakulteta i 1500 sudionika. Tijekom pet intenzivnih dana sudionici su se natjecali u rješavanju problema, sportu i e-sportu.

Riječki studenti održali izlaganja o psihologiji starenja polaznicima Sveučilišta za treću dob


Studentice diplomskog studija Diskretna matematika i primjene s Fakulteta za matematiku Sveučilišta u Rijeci Martina Baraba, Patricija Sakač, Daniela Vretenar i Paola Vukonić, postigle su izvanredan uspjeh osvojivši drugo mjesto u Matematičkoj areni. Ove su se godine problemi temeljili na varijacijskom računu i nelinearnoj optimizaciji.

Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci proslavio desetu obljetnicu osnutka


Osim toga, studentice Daniela Vretenar i Paola Vukonić sudjelovale su u natjecanju u šahu, gdje su zajedno s kolegicama s Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija osvojile treće mjesto. STEM Games nije samo natjecanje u znanju (Science, Technology, Engineering and Math arena) nego su organizirane i brojne druge aktivnosti, poput turnira u briškuli i trešeti, beer pongu, bench pressu te kviza, u kojem su riječke studentice također osvojile treće mjesto. Svake večeri studenti su se zabavljali uz koncerte ili DJ-eve, čime je osiguran bogat društveni život i prilika za sklapanje novih prijateljstava.

Prijavi svoj multimedijalni rad za izložbu povodom Dana žena!


Na natjecanju u Matematičkoj areni prvo mjesto osvojio je Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu (ETFSA). Treće mjesto zauzeo je Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu (PMF), dok je četvrto mjesto pripalo Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER), a na petom mjestu našao se Fakultet primijenjene matematike i informatike sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (MATHOS).

IZVOR: SVEUČILIŠTE U RIJECI
FOTO: STEM GAMES