LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Rektorski zbor RH ima novog predsjednika: splitskog rektora Dragana Ljutića

Posljednja sjednica Rektorskog zbora donijela je novog predsjednika, ali i još nekoliko novosti.

Posljednja sjednica Rektorskog zbora donijela je novog predsjednika, ali i još nekoliko novosti.

Prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, izabran je za novog predsjednika Rektorskog zbora za akademsku godinu 2023./2024. Njegov zamjenik bit će prof. dr. sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, piše Universitas.

Posljednja sjednica donijela je još neke novosti za Sveučilište u Splitu – preuzelo je predsjedanje SEA-EU alijansom i UniAdrion mrežom. Rektor je istaknuo taj potez kao korak prema boljoj međunarodnoj poziciji sveučilišta.

Također, raspravljalo se i o razvoju internacionalizacije na hrvatskim sveučilištima, uz naglasak na Sveučilište u Splitu koje je pravi primjer za privlačenje stranih studenata. U posljednjih nekoliko godina uočava se sve veći interes stranih studenata za studiranjem na nekom od splitskih studija.

Sveučilište u Splitu je od 1. srpnja ove godine preuzelo i predsjedanje SEA-EU alijansom. U sklopu toga će se u studenom održati radni tjedan upravljačkih tijela, uz što će Splitsko sveučilište ugostiti brojne kolege. Osim toga, rektor je za Universitas spomenuo i izgradnju novog studentskog doma u Splitu.
 

„Pitanje je dana kad ćemo dobiti građevinsku dozvolu za još jedan studentski dom na Kampusu i nadam se da će se on napraviti do kraja moga mandata.“– najavio je rektor Ljutić.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA