LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obraćanje rektorice

Rektorica Vican navodi benefite nastave na daljinu

Rektorica zadarskog Sveučilišta Dijana Vican obratila se studentima i djelatnicima. Pozvala ih je na nastavak odgovornog i angažiranog rada te na iskorištavanje svih potencijala koje pruža odmak od rutine.

Rektorica zadarskog Sveučilišta Dijana Vican obratila se studentima i djelatnicima. Pozvala ih je na nastavak odgovornog i angažiranog rada te na iskorištavanje svih potencijala koje pruža odmak od rutine.

Rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican obratila se dopisom studentima i djelatnicima Sveučilišta. Istaknula je na početku obraćanja koliko su protekli tjedni utjecali na promjenu uobičajene svakodnevice te da je Sveučilište, prateći upute Stožera civilne zaštite RH, promijenilo način rada kako bi prioritet dalo zdravlju. Svjesna je kako je sad nemoguća realizacija zadanih ciljeva, rokova i pravila:

– Nikome nije stalo da ne dođemo do ciljeva: da studenti steknu znanja, razviju očekivana umijeća i sposobnosti na svim studijskim programima, da uspješno polože ispite i budu napredni, da realiziramo projektne aktivnosti koje se neometano mogu realizirati, prijavljujemo nove projekte, da administrativno i tehnički nastavimo biti učinkoviti, da se i na daljinu umrežavamo i dijelimo iskustva i tako dalje.

Dodaje kako je vrijeme za distanciranje od preciznih uputa, ali ne i od temeljnih ciljeva i zadaća koje svaki pojedinac ima u ovoj situaciji, osvrćući se pritom na nastavu na daljinu:

– Ako nas vrhunski medicinski i drugi stručnjaci rasterećuju brige o izvjesnostima i neizvjesnostima kao i trajanju ove nemile situacije, učinimo sa svoje strane najbolje što možemo te prihvatimo poučavanje i učenje na daljinu kao jedan novi i drukčiji didaktičko-metodički puls i izvor novih nadahnuća, koji nosi u sebi cijeli repertoar novih izazova.

U odmaku od rutine privatnih i akademskih života rektorica vidi potencijal za promišljanje koje će pridonijeti krajnjem cilju – zdravlju:

– Distanciranje od rutine i kolotečine, kruto gledanje na rasporede i datume ispitnih rokova te povremenu kolebljivost pretvorimo svi zajedno u intrigantno i poticajno promišljanje koje će nam hraniti entuzijazam i energičnost te time pridonositi osobnom zdravlju i zdravlju svih u našem okruženju.

Vican u trenutnoj situaciji vidi i priliku za zbližavanje i posvećenost jednih prema drugima, ali i prema radu. Nastavnike poziva na pomaganje studentima i kolegama, a studente na angažman i motiviranost kako bi neizvjesnost situacije pretvorili u kvalitetan rad na osobnoj i razini pojedinih odjela, centara i službi. Pozvala je na kraju na nastavak odgovornog, predanog i angažiranog rada te istaknula kako se novonastala situacija pomno prati, a svaka se odluka donosi na dobrobit svakog studenta i svakog djelatnika.
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZADRU / FACEBOOK