LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europsko udruženje sveučilišta

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Lakušić izabran u prestižnu radnu skupinu EUA, koju čini preko 900 sveučilišta

Izbor rektora Lakušića na ovu važnu poziciju predstavlja priznanje njegovom doprinosu akademskoj zajednici te daljnje jačanje ugleda Sveučilišta u Zagrebu na međunarodnoj sceni, navedeno je na stranici Rektorskog zbora Republike Hrvatske.

Izbor rektora Lakušića na ovu važnu poziciju predstavlja priznanje njegovom doprinosu akademskoj zajednici te daljnje jačanje ugleda Sveučilišta u Zagrebu na međunarodnoj sceni, navedeno je na stranici Rektorskog zbora Republike Hrvatske.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić izabran je u prestižnu Radnu skupinu za strategiju istraživanja i inovacija (EUA RISG) Europskog udruženja sveučilišta (European University Association). Taj izbor rezultat je poziva same institucije te jednoglasne preporuke članova Rektorskog zbora Republike Hrvatske.

Europsko udruženje sveučilišta (EUA) predstavlja više od 900 sveučilišta iz 49 zemalja, kao i nacionalne rektorske konferencije iz više od 30 europskih zemalja. Organizacija ima ključnu ulogu u povezivanju sveučilišta diljem Europe te u kreiranju koherentnog sustava visokog obrazovanja i istraživanja na europskoj razini. Pored toga, EUA surađuje s pridruženim organizacijama i mrežama kako unutar Europe, tako i izvan nje, s ciljem jačanja visokog obrazovanja i istraživanja.

Delegacija poznatog pariškog sveučilišta posjetila Sveučilište u Zagrebu, razgovaralo se o budućoj suradnji



Radna skupina za strategiju istraživanja i inovacija (RISG) unutar EUA ima savjetodavnu ulogu, a bavi se razvojem politika istraživanja i inovacija na europskim sveučilištima. Ta skupina pruža potporu Glavnom odboru EUA, analizirajući postojeće politike i predlažući strateške smjernice za budući razvoj istraživačkih aktivnosti i inovacija na europskoj razini.

Planirate upisati studij ili nastaviti svoje obrazovanje? Ne propustite Smotru Sveučilišta u Zagrebu uživo ili online


Izbor rektora Lakušića na tu važnu poziciju predstavlja priznanje njegovom doprinosu akademskoj zajednici te daljnje jačanje ugleda Sveučilišta u Zagrebu na međunarodnoj sceni, navedeno je na stranici Rektorskog zbora Republike Hrvatske.

Za više informacija o radu i ulozi Europskog udruženja sveučilišta, posjetite njihovu službenu stranicu.

IZVOR: REKTORSKI ZBOR REPUBLIKE HRVATSKE
FOTO: REKTORSKI ZBOR REPUBLIKE HRVATSKE