LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Rektor najavio izgradnju sveučilišne sportske dvorane, novih kampusa, ali i akademskog trga

„Sveučilište u Zagrebu upravo pokreće projektnu tehničku dokumentaciju za izradu sveučilišne sportske dvorane, potpuno novih kampusa vezano uz smještaj studenata i to je nešto što se naprosto mora činiti jer samo na taj način imamo cjelovitu sliku.“

„Sveučilište u Zagrebu upravo pokreće projektnu tehničku dokumentaciju za izradu sveučilišne sportske dvorane, potpuno novih kampusa vezano uz smještaj studenata i to je nešto što se naprosto mora činiti jer samo na taj način imamo cjelovitu sliku.“

Povodom održavanja Konferencije udruga i zborova u Zagrebu u petak 12. siječnja, rektor Stjepan Lakušić otkrio je što ovakav događaj znači za studentske udruge i studente, ali i odgovorio na neka od važnih pitanja za budućnost studenata.
 

„Ovo je prilika da studentski zborovi i udruge pokažu što rade, ali i prilika za pokazati što mladi čovjek tijekom studiranja čini, radi, na koji način on može svojim znanjem mijenjati svijet i kako može pokazati da radom u udruzi, timu pokazuje svoju inkluzivnost i različitosti te se bori za studentska prava.“ – rekao je rektor.

 
@studentski.hr Rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić danas je na konferenciji udruga i zborova Sveučilišta u Zagrebu govorio o prijedlogu Studentskog zbora o zaštiti studenata, ali i o rekonstrukciji Save i 5. i 6. paviljona. #fyp #foryou #foryoupage #rektor #sveucilisteuzagrebu #faks #studenti #studentskiproblemi #studentskaprava #zastitastudenata #rekonstrukcija #sava #studentskidom #studentskidomstjepanradic #novosti ♬ original sound - Studentski.hr

VEZANO: Vandalizam ili pljačka: što se dogodilo na Savi?


 

Mi moramo ulagati svoje vrijeme i znanje u one koji dolaze


Rektor je naglasio važnost novih tehnologija i njihove primjene u procesu prijenosa znanja.
 

„Možda te nove tehnologije treba još brže primijeniti kako bi upravo prijenos znanja bio kvalitetniji jer samo se znanjem može mijenjati svijet, a upravo su mladi oni koji ga trebaju mijenjati. Mi moramo ulagati svoje vrijeme i znanje u one koji dolaze.“ – poručio je.

 

Unaprjeđenje sigurnosti studenata


No, studenti su u posljednje vrijeme nezadovoljni zbog krađa u studentskim domovima, ali i odbijanja postavljanja kamera u njima. Sukladno tome, Studentski zbor UNIZG-a je Studentskom centru uputio zahtjev za povećanje sigurnosti u Studentskom domu „Stjepan Radić“, a rektora smo upitali hoće li se njihovi prijedlozi uvažiti.
 

„Ti su prijedlozi dobiveni, oni su na sljedećoj sjednici Upravnog vijeća Studentskog centra i upravo će se na osnovu prijedloga pronaći rješenje. U Upravnom vijeću sjedi i predsjednica SZ-a, koja će aktivno dodatno približiti navedeni dio. Ono što moramo istaknuti da je upravo 5 i 6. paviljon koji je u završnoj fazi da bi se dobila sredstva za rekonstrukciju i obnovu u sebi već sadrži te elemente.“ – objasnio je.


FOTO: Studentski.hr/ Ana Kolinger
 
Jedan od novinara upitao je rektora i o tome treba li mijenjati nešto u radu Studentskog centra, a ovo je njegov odgovor.
 

 „Ne da treba mijenjati nešto u radu nekog dijela, treba unaprjeđivati svaki pojedini dio. Studentski centar u Zagrebu je velik, to je najveći sastav u RH te je dobio zadatak napraviti reviziju svih restorana, studentskih domova, kolika će biti ulaganja, koji je scenarij pojedinih izmjena.“ – rekao je i nadodao da će se kroz vrijeme dobiti sve informacije o tome kako se vodi briga o studentskom standardu.

 

Izgradnja Akademskog trg


Zaključno, nije poznato kada će i hoće li se uopće postavljati nadzorne kamere u studentske domove, ali je rektor najavio nekoliko noviteta koji očekuju studente.
 

„Sljedeći korak je izrada projektno tehničke dokumentacije potpune rekonstrukcije Kino dvorane na Savskoj koja spada u jedan veliki dio brige o kulturi i kulturnom segmentu. Prostor u Savskoj ispred Studentskog centra je nešto što će biti inicijativa stvaranja Akademskog trga.“

FOTO: STUDENTSKI.HR/ ANA KOLINGER