LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Rektor najavio izgradnju sveučilišne sportske dvorane, novih kampusa, ali i akademskog trga

„Sveučilište u Zagrebu upravo pokreće projektnu tehničku dokumentaciju za izradu sveučilišne sportske dvorane, potpuno novih kampusa vezano uz smještaj studenata i to je nešto što se naprosto mora činiti jer samo na taj način imamo cjelovitu sliku.“

„Sveučilište u Zagrebu upravo pokreće projektnu tehničku dokumentaciju za izradu sveučilišne sportske dvorane, potpuno novih kampusa vezano uz smještaj studenata i to je nešto što se naprosto mora činiti jer samo na taj način imamo cjelovitu sliku.“

Povodom održavanja Konferencije udruga i zborova u Zagrebu u petak 12. siječnja, rektor Stjepan Lakušić otkrio je što ovakav događaj znači za studentske udruge i studente, ali i odgovorio na neka od važnih pitanja za budućnost studenata.
 

„Ovo je prilika da studentski zborovi i udruge pokažu što rade, ali i prilika za pokazati što mladi čovjek tijekom studiranja čini, radi, na koji način on može svojim znanjem mijenjati svijet i kako može pokazati da radom u udruzi, timu pokazuje svoju inkluzivnost i različitosti te se bori za studentska prava.“ – rekao je rektor.

 
@studentski.hr Rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić danas je na konferenciji udruga i zborova Sveučilišta u Zagrebu govorio o prijedlogu Studentskog zbora o zaštiti studenata, ali i o rekonstrukciji Save i 5. i 6. paviljona. #fyp #foryou #foryoupage #rektor #sveucilisteuzagrebu #faks #studenti #studentskiproblemi #studentskaprava #zastitastudenata #rekonstrukcija #sava #studentskidom #studentskidomstjepanradic #novosti ♬ original sound - Studentski.hr

VEZANO: Vandalizam ili pljačka: što se dogodilo na Savi?


 

Mi moramo ulagati svoje vrijeme i znanje u one koji dolaze


Rektor je naglasio važnost novih tehnologija i njihove primjene u procesu prijenosa znanja.

Zagrebački tenisači završili nastup na Europskim sveučilišnim igrama odličnim četvrtim mjestom


 

„Možda te nove tehnologije treba još brže primijeniti kako bi upravo prijenos znanja bio kvalitetniji jer samo se znanjem može mijenjati svijet, a upravo su mladi oni koji ga trebaju mijenjati. Mi moramo ulagati svoje vrijeme i znanje u one koji dolaze.“ – poručio je.

 

Unaprjeđenje sigurnosti studenata


No, studenti su u posljednje vrijeme nezadovoljni zbog krađa u studentskim domovima, ali i odbijanja postavljanja kamera u njima. Sukladno tome, Studentski zbor UNIZG-a je Studentskom centru uputio zahtjev za povećanje sigurnosti u Studentskom domu „Stjepan Radić“, a rektora smo upitali hoće li se njihovi prijedlozi uvažiti.
 

„Ti su prijedlozi dobiveni, oni su na sljedećoj sjednici Upravnog vijeća Studentskog centra i upravo će se na osnovu prijedloga pronaći rješenje. U Upravnom vijeću sjedi i predsjednica SZ-a, koja će aktivno dodatno približiti navedeni dio. Ono što moramo istaknuti da je upravo 5 i 6. paviljon koji je u završnoj fazi da bi se dobila sredstva za rekonstrukciju i obnovu u sebi već sadrži te elemente.“ – objasnio je.


FOTO: Studentski.hr/ Ana Kolinger

Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaj za Rektorovu nagradu, evo do kada se možete prijaviti


 
Jedan od novinara upitao je rektora i o tome treba li mijenjati nešto u radu Studentskog centra, a ovo je njegov odgovor.
 

 „Ne da treba mijenjati nešto u radu nekog dijela, treba unaprjeđivati svaki pojedini dio. Studentski centar u Zagrebu je velik, to je najveći sastav u RH te je dobio zadatak napraviti reviziju svih restorana, studentskih domova, kolika će biti ulaganja, koji je scenarij pojedinih izmjena.“ – rekao je i nadodao da će se kroz vrijeme dobiti sve informacije o tome kako se vodi briga o studentskom standardu.

 

Izgradnja Akademskog trg


Zaključno, nije poznato kada će i hoće li se uopće postavljati nadzorne kamere u studentske domove, ali je rektor najavio nekoliko noviteta koji očekuju studente.
 

„Sljedeći korak je izrada projektno tehničke dokumentacije potpune rekonstrukcije Kino dvorane na Savskoj koja spada u jedan veliki dio brige o kulturi i kulturnom segmentu. Prostor u Savskoj ispred Studentskog centra je nešto što će biti inicijativa stvaranja Akademskog trga.“

FOTO: STUDENTSKI.HR/ ANA KOLINGER