LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Komentar rektora zagrebačkog sveučilišta

Rektor Boras o zlostavljanju: „Mi imamo naš Etički kodeks koji je odličan herbicid”

– Ne smijemo generalizirati, nekoliko zrna kukolja u časnom tijelu sveučilišnih nastavnika kojih ima preko šest, sedam tisuća ne može se generalizirati. – komentirao je rektor Boras.

– Ne smijemo generalizirati, nekoliko zrna kukolja u časnom tijelu sveučilišnih nastavnika kojih ima preko šest, sedam tisuća ne može se generalizirati. – komentirao je rektor Boras.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras danas je za N1 komentirao seksualno zlostavljanje o kojemu se ovih dana priča, a koje je sve više prisutno na sastavnicama. Prvo je napomenuo da je riječ o zlostavljanju koje se odvijalo duže vremena, nije sve samo sada te da Uprava i Sveučilište osuđuju sve takve pojave te da štite one koji osjećaju traumu zbog zlostavljanja.

Rektoru je tijekom davanja izjave ptica obavila nuždu na glavu, nakon čega ga je novinar pokušao utješiti da kažu da je to sreća. 
Vezano: Na ADU-u 26 prijava, a studentice VEF-a doživjele čak i skidanje grudnjaka i diranje
– Sveučilište je druga instanca, zato ja upravo danas formiram stručno povjerenstvo koje će pratiti rad sastavnica upravo u vezi s time. Moram reći da do sada nije bilo puno iskustva u tome i konačno je vrijeme da se riješimo svih tih devijacija, zlostavljanja, ne samo seksualnog. – tvrdi Boras.
Prema onome što je rekao za N1, takvi postupci dođu nekada na sud, a nekad se rješavaju etičkim postupcima na Sveučilištu zahvaljujući Etičkom kodeksu, koji je prema njegovim riječima dobro razrađen. Napomenuo je i da do sada nisu imali slučaj seksualnog zlostavljanja.
– Ne smijemo generalizirati, nekoliko zrna kukolja u časnom tijelu sveučilišnih nastavnika kojih ima preko šest, sedam tisuća ne može se generalizirati. Često se neselektivno preslikava krivnja pojedinaca, a nema kolektivne krivnje, na cijelo sveučilište. – kazao je te kasnije dodao da je Etički kodeks odličan herbicid za bilo kakav oblik neprihvatljivog ponašanja.
FOTO: WIKIPEDIA