LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt "UNIRI se giba!"

Rekreativno u proljeće: orijentacijska utrka kroz Kastavsku šumu

16. ožujka 2024. održava se treće izdanje projekta UNIRI se giba!, s početkom u 9 sati u Kastvu. Pridružiti se mogu sve studentice, studenti, sjelatnice i djelatnici Sveučilišta u Rijeci, ali i ostali zainteresirani građani građanke.

16. ožujka 2024. održava se treće izdanje projekta UNIRI se giba!, s početkom u 9 sati u Kastvu. Pridružiti se mogu sve studentice, studenti, sjelatnice i djelatnici Sveučilišta u Rijeci, ali i ostali zainteresirani građani građanke.

Iduće subote, 16. ožujka 2024. održava se treće izdanje projekta UNIRI se giba!, s početkom u 9 sati u Kastvu. Pridružiti se mogu sve studentice, studenti, sjelatnice i djelatnici Sveučilišta u Rijeci, ali i ostali zainteresirani građani građanke.

Projekt je nastao u suradnji Grada Kastva i Sveučilišta u Rijeci s ciljem povećanja broja rekreativnih aktivnosti koje se nude studentima i djelatnicima Sveučilišta te građanima. Idejno zamišljen kao projekt od više sportskih događaja tijekom godine od kojih svaki sadrži i edukativni dio, 16. ožujka okupit će sudionike na popularnoj orijentacijskoj utrci Kastavskom šumom.

Humanitarna utrka na Marjanu: svaki prijeđeni kilometar donosi euro humanitarne pomoći



Svi rekreativci upoznat će stazu uz pomoć karte te kompasa, ukoliko je potrebno. Stazu čini desetak kilometara, moguće ih je proći proizvoljnim putevima, a cilj je u što kraćem vremenu pronaći sve zadane kontrolne točke. Prije same utrke svi sudionici će imati priliku čuti zanimljivo i interaktivno predavanje o prehrani trkača; što jesti prije, za vrijeme i nakon utrke.

Fakultet održava tradicionalno 17. izdanje cestovne utrke „162 stube“


Početak događaja je u 9 sati na Fortici u Kastvu, gdje će se podizati startni brojevi i startni paketi. Organizatori savjetuju odjenuti se sukladno terenu i vremenskim uvjetima te se preporučuje nošenje vlastite tekućine u bočicama, s ciljem smanjenja korištenja plastike. Sve sudionike očekuje bogati startni paket i okrjepa na kraju utrke, a osigurana je i medicinska pomoć. Važno je napomenuti i da je bacanje bilo kakvog smeća (boca, vrećica, gelova…) prije, za vrijeme ili nakon utrke strogo zabranjeno i donijet će diskvalifikaciju.

Sudjelovanje u utrci je besplatno, a prijave su moguće putem poveznice.

Ovaj fakultet organizira besplatne pripreme za razredbeni postupak za upis


 

IZVOR: SVEUČILIŠTE U RIJECI
FOTO: PEXELS