LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet organizacije i informatike

Rekordan odaziv poslodavaca i studenata na Tjednu karijera

– Najviše nas veseli to što su predstavnici poslodavaca i sami studenti prepoznali važnost ovog karijernog događaja i što su aktivno doprinijeli da šesti Tjedan karijera bude najbolji do sada. – istaknula je doc. dr. sc. Renata Mekovec

– Najviše nas veseli to što su predstavnici poslodavaca i sami studenti prepoznali važnost ovog karijernog događaja i što su aktivno doprinijeli da šesti Tjedan karijera bude najbolji do sada. – istaknula je doc. dr. sc. Renata Mekovec

Od 16. do 20. listopada 2017. godine na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu održao se šesti po redu Tjedan karijera u organizaciji FOI-evog Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK). Ove godine odazvalo se čak 44 poduzeća, čiji su predstavnici od ponedjeljka do četvrtka održali sveukupno 33 stručna predavanja i 23 radionice. Događaj bilježi i rekordan odaziv studenata, više od dvije tisuće aktivnih sudionika, što je dvostruko veći odaziv od onoga prošle godine

U četvrtak se održala AIESEC konferencija Business in Practice u organizaciji studenata FOI-a uključenih u AIESEC Varaždin uz podršku Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI. Glavnoga dana već se tradicionalno, kao paralelna aktivnost, održao i Okrugli stol na temu razvoja karijernih centara na visokim učilištima, uz podršku Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Sudjelovala je državna tajnica iz Ministarstva znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Branka Ramljak te 30-ak predstavnika raznih visokih učilišta i ostalih interesnih dionika. Glavni dan Tjedna održao se u petak, 20. listopada 2017, a započeo je predavanjem poznatog hrvatskog investitora i poduzetnika, gospodina Nenada Bakića, na temu Croatian Makers – Stvaranje kulture uspjeha.

Program se nastavio motivacijskim govorom osnivača i glavnog urednika Netokracije, Ivana Brezaka Brkana, koji je prikladno najavio prvi blok kratkih predstavljanja poduzeća – Employer pitches. Studenti su pomoću web aplikacije ocjenjivali pitcheve poduzeća na licu mjesta, a titulu Best Employer Pitch osvojilo je poduzeće Async Labs, za što mu je dodijeljen i simbolični stakleni pehar kao sjećanje na najbolji dojam koje je ostavilo studentima. Radi se o poduzeću koje su osnovali bivši studenti FOI-a, a koji su bili korisnici programa podrške poduzetničkim pothvatima studenata FOI-a, startup@FOI.

Drugi blok kratkih predstavljanja poduzeća tematski se odnosio na prezentiranje prilika za prakse i zaposlenja u tvrtkama. Prikladan uvod i motivacijski govor održao je suvlasnik i direktor tvrtke FIVE (Pet Minuta d.o.o.), Luka Abrus, na temu Što bih volio da sam znao kada sam studirao.

Foto: FOI

Osim kratkih predstavljanja, poduzeća su se po prvi puta na FOI-u predstavila studentima i na štandovima u sklopu dijela programa karijerni špancir, odnosno na hodnicima FOI-a, na koje su donijeli svoje promotivne materijale i mnogo dobre volje. Odaziv studenata na štandove bio je iznimno velik, a predstavnici poslodavaca bili su zadovoljni njihovim pitanjima i interesom, što pokazuje da je ostvaren cilj Tjedna karijera, odnosno da su studenti i poslodavci ostvarili direktne kontakte, međusobno se umrežili i potencijalno dogovorili buduće suradnje. Povratne informacije poslodavaca i studenata pokazuju kako Tjedan karijera na FOI-u iz godine u godinu raste opsegom i kvalitetom te se ističe kao jedan od značajnijih karijernih događaja u regiji.

– Najviše nas veseli to što su predstavnici poslodavaca i sami studenti prepoznali važnost ovog karijernog događaja i što su aktivno doprinijeli da šesti Tjedan karijera bude najbolji do sada. To nas dovodi do zaključka da smo zaista uspjeli u namjeri da umrežimo poslodavce i studente, buduće diplomante, te se nadamo da će ishodi Tjedna karijera barem u određenoj mjeri odgovoriti na trenutne potrebe tržišta rada, koje posebno traži informatičke kadrove. – istaknula je doc. dr. sc. Renata Mekovec, prodekanica za nastavu Fakulteta organizacije i informatike.

Dodatna novost na ovogodišnjem izdanju bila je nagradna igra za studente koji su mogli sakupljati bodove na mobilnoj aplikaciji ako su aktivno sudjelovali u sadržajima Tjedna karijera te osvojiti vrijedne nagrade (laptop, e-book čitač, eksterni disk, Dolce Gusto paket, FOI promotivne pakete).

Svoj doprinos u organizaciji dali su i predstavnici udruge diplomanata (AMAC FOI) te studenti iz Organizacijskog odbora Tjedna karijera koji su predstavnici studentskih organizacija i udruga: AIESEC Varaždin, Studentski zbor FOI, Stak – studentski časopis. Više informacija o programu kroz cijeli tjedan nalazi se na službenoj stranici te na Facebook događaju.

FOTO: FOI