LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje medicine

Reddit zajednica raspravlja: može li se upisati medicina sa znanjem iz poljoprivredne srednje škole?

Zabrinut zbog svoje obrazovne pozadine, jedan je mladić na Redditu pitao može li s tom kvalifikacijom ostvariti san o studiranju medicine. Uslijedila je zanimljiva rasprava i oprečna mišljenja korisnika.

Zabrinut zbog svoje obrazovne pozadine, jedan je mladić na Redditu pitao može li s tom kvalifikacijom ostvariti san o studiranju medicine. Uslijedila je zanimljiva rasprava i oprečna mišljenja korisnika.

Na Redditu se nedavno pojavio zanimljiv razgovor u kojem je jedan korisnik postavio pitanje o mogućnosti upisa na medicinski fakultet nakon završene srednje škole smjera poljoprivrednog tehničara. Zabrinut zbog svoje obrazovne pozadine, pitao je može li s tom kvalifikacijom ostvariti san o studiranju medicine.

Odgovori su stigli brzo, a korisnici su mu pružili nekoliko važnih informacija i osobna mišljenja o toj temi. Pojašnjeno je da su za upis na medicinski fakultet nužna četiri razreda srednje škole, pri čemu su fizika, kemija i biologija ključni predmeti koji moraju biti zastupljeni barem dvije godine. Također, istaknuto je kako se prijemni ispit temelji na znanju iz gimnazijskog programa tih predmeta, što bi moglo predstavljati izazov za nekoga tko nije prošao kroz gimnazijsko obrazovanje.

Provjerite na kojim studijskim programima još uvijek ima mjesta za nadolazeći jesenski upisni rok


FOTO: Reddit / Screenshot

Napravi iskorak u svom obrazovanju, odaberi jedan od ovih studija za budućnost


Unatoč tome, korisnik koji je postavio pitanje bio je odlučan te je najavio da će se pripremiti za prijemni ispit u 2025. ili čak 2026. godini, ako bude potrebno. Jedan od korisnika odgovorio je savjetom da, iako je pohvalno imati takvu želju, postoji mnogo drugih poslova koji nude bolje plaće i manje stresa. Sugestija je bila da bi medicinska karijera mogla donijeti više poteškoća nego koristi.

Na Medicini u Splitu predstavljeno veliko otkriće naših znastvenika iz područja dijagnostike i prevencije raka


No, mladić nije odustao od svog sna. U odgovoru je istaknuo kako osjeća poziv da pomaže ljudima, pa razmišlja o karijerama poput psihologije, fizioterapije, sestrinstva, pa čak i zaređivanja, kao alternativama medicinskom fakultetu. Na to je dobio preporuku da odabere put koji će mu omogućiti očuvanje vlastitog zdravlja i sreće, bez nepotrebnog stresa.
IZVOR: REDDIT
FOTO: STUDENTSKI.HR, ILUSTRACIJA