LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Realizator 2018: Za rješenja poslovnih slučajeva studentima dodijeljeno ukupno 35 000 kn

Čak je 35 000 kuna dodijeljeno studentima Sveučilišta u Rijeci koji su uz podršku stručnih edukatora rješavali stvarne poslovne slučajeve.

Čak je 35 000 kuna dodijeljeno studentima Sveučilišta u Rijeci koji su uz podršku stručnih edukatora rješavali stvarne poslovne slučajeve.

U ponedjeljak, 21. siječnja 2019, održala se dodjela nagrada pobjednicima trećeg izdanja sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2018. u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci. Nagrađena su najbolja rješenja svakog od šest zadanih poslovnih slučajeva te je tako 38 studenata iz 14 timova od dva do četiri člana primilo novčane nagrade u iznosu od 3000 kn za prvo, 2000 kn za drugo te 1000 kn za treće mjesto. Ukupni fond nagrada iznosio je 35 000 kn.

Rješavanjem poslovnog slučaja Doma zdravlja Primorsko-goranske županije prvo mjesto osvojili su studenti Ena Badžek, Sven Celin i Teodora Milošević, drugo mjesto Ela Tomljanović, Laura Schwarz te treće Maja Krištafor i Marko Berberović. Najbolja rješenja u slučaju tvrtke Geotech d. o. o. imali su Michel Jakić i Lucija Plazonić te Vedrana Rogoznica i Zora Bujan na drugom mjestu. Za slučaj Grada Rijeke prvo mjesto pripalo je Karli Keča i Jeleni Kapeš, drugo Lari Duvnjak, Ivi Damjanović, Marku Rubiniću i Ivi Šantek, a treće Eni Badžek, Svenu Celinu i Teodori Milošević.

Zahvaljujući slučaju Jadranka hotela d. o. o. prvonagrađene su Gabriela Begić i Pegi Pavletić, slijede Ivana Jukić, Martina Baričević, Morena Ćubelić i Petra Bačić na drugom mjestu te Danijel Marjanović i Luka Bezić na trećem. U rješavanju slučaja tvrtke JGL d. d. pobjednici su Nino Požar, Karla Pavlović, Pegi Pavletić i Andrea Trbojević, drugo mjesto osvojili su Lara Duvnjak, Iva Damjanović, Marko Rubinić i Iva Šantek, treće Antonija Puškarić, Katarina Šebalj, Anna Kaić i Patrick Zornada. Za šesti i posljednji poslovni slučaj tvrtke Namještaj Mima d. o. o. nagrađeni su Ines Glasnović, Ivana Matić i Marija Žaper, na drugom mjestu Maja Krištafor i Marko Berberović te Mia Doričić i David Visentin za treće mjesto.

Posebnu nagradu za najaktivniji tim osvojile su Ela Tomljanović i Laura Schwarz. Nagrađene su dvostruko – pozivnicama za zagrebačku konferenciju Bug Future Show 2019 – A Different Humanity te poklon-paketom energetskih pločica First in the Raw.

Realizator je osmišljen kako bi studentima pružio praktično iskustvo rada na rješavanju stvarnih poslovnih problema, podršku stručnih edukatora, razvoj inovativnih ideja te u konačnici da se dobivenim iskustvom i znanjem istaknu na tržištu rada. U dosadašnja tri izdanja ukupno je sudjelovalo 12 poduzeća i institucija te gotovo 250 studenata s različitih sastavnica Sveučilišta u Rijeci, zaprimljeno je preko 60 izvrsnih poslovnih rješenja, a Zaklada već najavljuje četvrto izdanje koje će se održati u drugoj polovici 2019. godine

FOTO: ZAKLADA SVEUČILIŠTA U RIJECI