LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti programeri

„Ready, steady, code!“ prvo je hrvatsko natjecanje primljeno u međunarodnu ligu

U tijeku su prijave za 24-satno intenzivno programersko natjecanje koje će se održati u Varaždinu 26. studenog.

U tijeku su prijave za 24-satno intenzivno programersko natjecanje koje će se održati u Varaždinu 26. studenog.

Već treću godinu za redom Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu te tvrtka Asseco SEE iz Zagreba zajedničkim snagama organiziraju Ready, steady, code! programersko natjecanje. Ono je od ove godine službeno član Major League Hackinga i kao takvo prvo je u Hrvatskoj koje je primljeno u tu međunarodnu ligu.

MLH službena je studentska hackathon liga koja godišnje okuplja preko 200 inovativnih natjecanja koja inspiriraju inovacije. Ona njeguju zajedništvo i podučavaju vještine računalnih znanosti više od 65 000 studenata diljem svijeta.

Prijave za Ready, steady, code! otvorene su od ponedjeljka 24. listopada, a traju do subote, 5. studenoga 2016. Natjecanje će se održati u subotu 26. studenoga u 10 sati u prostorijama Prve gimnazije Varaždin. Dan nakon u 17 sati u dvorani 1 FOI-ja predviđeno je predstavljanje rješenja, a u 20 sati i proglašenje pobjednika u prostorijama kluba Barfly u Varaždinu.

Ukupan fond nagrada iznosi 20 000 kuna (nagrada za 1. mjesto iznosi 10 000 kn, za 2. mjesto 6 000 kn, a za 3. mjesto 4 000 kn). Za njih će se boriti čak 15 timova.

Ready, steady, code! studentsko je natjecanje u kojem sudionici pokazuju svoja znanja i vještine razvoja programskih proizvoda. Traje intenzivna 24 sata tijekom kojih natjecatelji rješavaju zadani problem, nakon čega svoje rješenje prezentiraju stručnom žiriju koji se sastoji od stručnjaka iz privrede i akademske zajednice.

FOTO: FACEBOOK