LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

„Ready, steady, code!“ mladim programerima donio 20 000 kuna

Na studentskom programerskom natjecanju „Ready, steady, code!“ okušala su se 64 natjecatelja. Donosimo vam imena pobjednika!

Na studentskom programerskom natjecanju „Ready, steady, code!“ okušala su se 64 natjecatelja. Donosimo vam imena pobjednika!

Programersko natjecanje Ready, steady, code! uspješno je održano u subotu, 26. studenoga 2016. u prostorima Prve gimnazije Varaždin. Natjecanje je održano treću godinu zaredom, a za organizaciju je zaslužan Fakultet organizacije i informatike (FOI) Sveučilišta u Zagrebu te tvrtka Asseco SEE iz Zagreba.

Riječ je o studentskom natjecanju u kojem sudionici pokazuju svoje znanje i vještine razvoja programskih proizvoda. Ukupno se natjecalo čak 14 timova s ukupno 64 natjecatelja iz četiri zemlje. Osim iz Hrvatske, bilo je natjecatelja iz Litve, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Samo natjecanje trajalo je intenzivna 24 sata tijekom kojih su natjecatelji rješavali zadani problem, nakon čega su svoje rješenje prezentirali stručnom žiriju koji se sastojao od stručnjaka iz privrede i akademske zajednice. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je izrada aplikacije za kviz (u stilu pub kvizova koji se održavaju u Hrvatskoj).

Od ove godine Ready, steady, code! natjecanje službeno je član Major League Hacking. Kao takvo prvo je u Hrvatskoj koje je primljeno u tu međunarodnu ligu.

Ukupan fond nagrada iznosio je 20 000 kuna (nagrada za 1. mjesto iznosi 10 000 kn, za 2. mjesto 6000 kn, a za 3. mjesto 4000 kn). Osvojili su ih:

  • 1. mjesto tim [Hip, hip], nagrada 10 000 kn i poklon bon od paintball centra Accredo (Ivan Oršolić, Antonio Lopac, Alen Martinčević, Leo Sinša Radošić)
  • 2. mjesto tim Minimun niminuna, nagrada 6000kn i poklon bon Accredo (Danijel Vincijanović, Leon Palaić, Hrvoje Bradvica, Hrvoje Hrvoić)
  • 3. mjesto tim Time is money, nagrada 4000kn i poklon bon Accredo (Luka Marčec, Tino Balint, Dean Jakovljević, Igor Rinkovec).

Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: FOI