LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar Varaždin

Ravnatelj varaždinskog doma smatra da su studentima radne navike slabije – u domu trenutno desetak studenata

U studentskom domu trenutno je jako mali broj studenata, no unatoč tome sređuju se sobe koje će dočekati ostatak studenata na jesen.

U studentskom domu trenutno je jako mali broj studenata, no unatoč tome sređuju se sobe koje će dočekati ostatak studenata na jesen.

Zbog koronavirusa dobar je dio varaždinskih studenata umjesto u domu boravio kod kuće jer im je nastava bila online pa je samim time i studentski dom zjapio gotovo prazan – u njemu je boravilo tek 15-ak studenata, prenosi VTV televizija.

Kako je otkrio ravnatelj studentskog doma u Varaždinu Nenad Milijaš za VTV, studentski je dom posljednjih mjeseci radio za 15 studenata,umjesto za 180 i to sasvim normalno, uključujući i menzu i dom. Dom tijekom ljeta radi kao hostel, no zbog masovnog otkazivanja manifestacija značajan je pad u broju rezervacija soba pa sada ondje boravi tek 10-ak studenata i 80-ak sudionica odbojkaškoga kampa. 

Ipak, kako govori ravnatelj, unatoč krizi studentske se sobe sređuju, čiste i sve ostalo što je potrebno da bi studenti najesen došli u svoje sobe. Studenti koji ostaju u domu zbog studentskog posla ne moraju plaćati turističku pristojbu, no, prema onome što ravnatelj govori, ponuda je veća nego potražnja, a studenti baš i nisu zainteresirani za obavljanje studentskih poslova u Varaždinu.

Naveo je kako su kod novih generacija vidljive nove navike te da su im radne navike sve slabije i da su sve više izbirljivi. Tvrdi kako prije posla imaju milijun pitanja, a da su nekad studenti čekali u redu od 7 ujutro zbog potrage za poslom. Poziva studente da rade jer im je to iskustvo značajno i dragocjeno te će im dobro doći kada se budu morali zaposliti. Smatra da studenti ne bi trebali smatrati posao beznačajnim  jer će podebljati džeparac, pomoći roditeljima i dobiti potvrde za buduće poslodavce što su i gdje radili.
FOTO: STUDENTSKI CENTAR VARAŽDIN