LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Upravljanje energijom

Rastući uspjeh svjetskog natjecanja za studente ekonomskih i tehničkih fakulteta – „Go Green in the City”

– „Go Green in the City” ostvarenje je sna! Pobijedivši na ovom natjecanju imamo osjećaj da smo nešto postigli, ali i stekli bogato iskustvo učeći. – istaknuli su prošlogodišnji pobjednici.

– „Go Green in the City” ostvarenje je sna! Pobijedivši na ovom natjecanju imamo osjećaj da smo nešto postigli, ali i stekli bogato iskustvo učeći. – istaknuli su prošlogodišnji pobjednici.

Schneider Electric, predvodnik u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, pokrenuo je Go Green in the City 2018Riječ je o globalnom natjecanju na temu brige za okoliš u gradovima čiji je cilj pronalaženje smjelih zamisli i inovativnih rješenja za pametnije i energetski učinkovitije gradove.

U svojoj osmoj godini postojanja, Go Green in the City postao je glavni događaj za studente ekonomskih i tehničkih fakulteta iz cijeloga svijeta. Tijekom 2017. na ovom je natjecanju sudjelovalo gotovo 20 tisuća mladih inovatora s tri tisuće sveučilišta iz 180 zemalja, od čega 58% žena. Natjecatelje privlači svojim atraktivnim sadržajima, od potencijalnih mentorstava, umrežavanja, novčanih nagrada te poslovnih prilika ili ponuda za zapošljavanje.

Natjecanju dodane tri nove teme kako bi se fokus zadržao na digitalizaciji

Ove godine natjecanje bi trebalo privući još više zanimanja zahvaljujući raznovrsnijim temama. Studenti su pozvani dostaviti svoje smjele zamisli za jednu od pet kategorija: održivost i inkluzivnost, digitalna ekonomija, inteligentni lanac nabave, kibernetička sigurnost, ili bez ograničenja/smjele zamisli za očuvanje okoliša (bilo koja tema). Teme održivost i inkluzivnost te bez ograničenja popularne su već više godina. Novododane tri kategorije odraz su veće usredotočenosti na digitalizaciju,a zajedno s pristupom inovacijama samo nebo je granica.

– Schneider Electric ima smjelu viziju rješavanja energetskog paradoksa na našoj planeti. Natjecanje „Go Green in the City” zamišljeno je kao platforma za mlade inovatore kako bi oni postali dijelom ove naše vizije. Pomaganje studentima u razvijanju njihovih smjelih zamisli za nova održiva rješenja i stjecanju uporišta u našoj industriji za nas je izvrstan način ubrzavanja pozitivnih promjena. – komentirao je Olivier Blum, voditelj Odjela za ljudske resurse u kompaniji Schneider Electric.

Ovaj entuzijazam dijele i sudionici natjecanja. Raja Jain i Nimisha Gupta s Instituta IIT Roorkee u Indiji osvojili su 2017. prvo mjesto na završnom natjecanju Go Green in the City za svoj sustav zračnog hlađenja Evacool. 

– „Go Green in the City” ostvarenje je sna! Pobijedivši na ovom natjecanju imamo osjećaj da smo nešto postigli, ali i stekli bogato iskustvo učeći. Ako vam je stalo do toga kako tehnologijom unapređivati prakse za boljim očuvanjem okoliša i održivost, nećete pronaći bolju priliku od ove! – istaknuli su.

Rastući uspjeh

Timovi se moraju sastojati od dva studenta koji za vrijeme trajanja natjecanja pohađaju visoke škole ekonomsko-poslovnog ili tehničkog smjera u istoj zemlji. U svakom timu treba biti najmanje jedan ženski član, u skladu s politikom korporacije Schneider Electric – raznolikost i inkluzivnost. Rok je za dostavu radova 1. lipnja 2018.

Svim timovima koji su ušli u uži izbor mentori će biti stručnjaci kompanije Schneider Electric, kako bi izradili održive poslovne projekte koji će biti predstavljeni tijekom ljeta na jednom od sedam regionalnih polufinalnih natjecanja u Europi, Sjevernoj Americi, Kini, Indiji, području Azije i Pacifika, Bliskom Istoku i Africi te Južnoj Americi. Nakon toga svaki će od sedam regionalnih pobjedničkih timova biti pozvan pripremiti se za finalno natjecanje, zajedno s jednim izvrsnim timom sastavljenim samo od ženskih članova te dva tima s pozivnicom (dodatni timovi koji su izabrani iz redova polufinalista).

Nakon ovog drugog kruga mentoriranja, deset će se timova najesen ogledati na svjetskom finalu koje će se održati u Sjedinjenim Američkim Državama (ime grada bit će objavljeno naknadno). Pobjednički tim, koji će odabrati žiri, dobit će priliku započeti karijeru u organizatorskoj korporaciji, nakon putovanja na kojem će posjetiti bilo koje dvije lokacije po izboru na svijetu na kojima Schneider Electric ima svoje poslovno sjedište.

Više informacija nalazi se na poveznici

FOTO: PINTEREST