LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Doktorska škola Društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta u Osijeku

Raspisuje se treći natječaj za doktorski studij Komunikologije

Jedini doktorski studiji komunikologije raspisuje natječaj za upis treće generacije doktoranada.

Jedini doktorski studiji komunikologije raspisuje natječaj za upis treće generacije doktoranada.

Doktorska škola Društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku i Hrvatskim katoličkim sveučilištem u Zagrebu raspisuje natječaj za upis treće generacije doktoranada na sveučilišni poslijediplomski interdisciplinarni doktorski studij komunikologije.

Riječ je o jedinom doktorskom studiju komunikologije u Hrvatskoj nakon kojega studenti stječu akademski stupanj doktora znanosti te kompetencije za samostalno istraživačko djelovanje u matičnom znanstvenom području, polju i grani.

Datum početka natječaja za upis je 25. studenog 2014. godine, dok je krajnji rok za podnošenje prijave 15. prosinca 2014. godine Prijave za upis na doktorski studij podnose se na adresu Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Doktorska škola Društveno-humanističkih znanosti - prijava za doktorski studij komunikologije, Trg Sv. Trojstva 3, u Osijeku.

Ukupna školarina u skladu sa studijskim programom sveučilišnog interdisciplinarnog doktorskog studija Komunikologija iznosi 60 000 kuna, a za prvu akademsku godinu doktorskog studija predviđeno je 12 upisnih mjesta

Poslijediplomski doktorski studij Komunikologija traje tri godine (šest semestara), a namijenjen je svima koji žele steći najviša teorijska i visokostručna znanja u području javnog komuniciranja, angažiranjima u akademskim i javnim institucijama, gospodarstvu, medijima, politici, kulturi i brojnim drugim oblicima društvenog i javnog djelovanja.

Po završetku poslijediplomskog doktorskog studija studenti stječu kompetencije za samostalno djelovanje u znanstveno-nastavnim, znanstvenim i obrazovnim institucijama, medijima, sektorima koji se bave javnim (političkim, tržišnim i masovnim) komuniciranjem te u različitim javnim institucijama i privatnim tvrtkama.

– Od početka svojeg djelovanja doktorski studij komunikologije pobuđuje veliko zanimanje. Budući da se javno komuniciranje izrazito razvija i diversificira, poglavito pod utjecajem informacijskih i komunikacijskih tehnologija, raste i želja za obrazovanjem i usavršavanjem, podjednako u području komunikološke struke i akademskog istraživanja i obrazovanja. Ovaj studij nudi upravo to – visokostručno interdisciplinarno obrazovanje u području javnog komuniciranja. Dosadašnji studenti iskazali su zadovoljstvo studijskim programom i uspješni su u svladavanju zahtjevnih studijskih obveza. Vjerujemo da će tako biti i dalje. S obzirom na to, očekujemo da će se i ove godine na natječaj prijaviti velik broj zainteresiranih od kojih će se na studij upisati oni najbolji, što će – uz visoke standarde izvedbe studija – dodatno doprinijeti njegovoj kvaliteti – istaknuo je izv. prof. dr. sc. Pero Maldini, voditelj jedinog doktorskog studija komunikologije u Hrvatskoj.

Poslijediplomski doktorski studij komunikologije predstavlja najviši stupanj znanstvenog usavršavanja u području informacijskih i komunikacijskih znanosti. Bitna obilježja ovog studija su interdisciplinarnost i inovativnost, a u njegovoj izvedbi sudjeluju visokokvalificirani nastavnici i suradnici s više hrvatskih sveučilišta.

Studijski program usklađen je sa smjernicama strateških dokumenata Republike Hrvatske i Europske unije, a uz implementaciju najrecentnijih znanstvenih spoznaja i iskustava akademskih stručnjaka, u obzir su uzete i preporuke relevantnih strukovnih asocijacija (Međunarodna udruga poslovnih komunikatora, Američko društvo za odnose s javnošću, Institut za odnose s javnošću i Međunarodna udruga za odnose s javnošću).

Dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu saznati na internetskoj stranici Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ili preko e-maila: jmagdika@nios.hr te na telefon: 031/224 - 143.