LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studij u inozemstvu

Raspisan natječaj za studiranje i stručno usavršavanje u Japanu

Stipendije se dodjeljuju u dvije kategorije, nastavnicima i studentima, a prijave se zaprimaju do 28. veljače.

Stipendije se dodjeljuju u dvije kategorije, nastavnicima i studentima, a prijave se zaprimaju do 28. veljače.

Japansko Ministarstvo obrazovanja, kulture, sporta, znanosti i tehnologije (MEXT) objavilo je natječaj za dodjelu stipendija stranim studentima za studij japanologije i za program stručnog usavršavanja za učitelje i profesore osnovnih i srednjih škola u Japanu.

U prvoj kategoriji stipendije se dodjeljuju studentima japanologije koji imaju završenu prvu godinu studija. Uvjet je da su rođeni između 2. travnja 1992. i 1. travnja 2004. godine. Stipendija traje godinu dana, od listopada 2022, no zbog pandemije može doći do promjena. 

U drugoj kategoriji stipendije se dodjeljuju učiteljima i profesorima osnovnih i srednjih škola zaposlenih na neodređeno vrijeme i s najmanje 5 godina radnog iskustva u školi. 

Uvjet je da su nastavnici rođeni na ili nakon 2. travnja 1987. godine, a trajanje stipendije je od listopada 2022. do ožujka 2024.

Prijave za obje kategorije zaprimaju se do 28. veljače, a detaljne informacije o postupku prijave dostupne su na stranicama Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj.
FOTO: UNSPLASH