LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studij u inozemstvu

Raspisan natječaj za studij i usavršavanje u Švicarskoj

Hrvatskim državljanima dodjeljuju se stipendije u četiri kategorije.

Hrvatskim državljanima dodjeljuju se stipendije u četiri kategorije.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s Veleposlanstvom Švicarske Konfederacije u Republici Hrvatskoj, pozivaju na podnošenje prijava za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2023./2024.

Hrvatskim državljanima dodjeljuju se sljedeće kategorije stipendija u konkurenciji s kandidatima iz drugih zemalja Europske unije:
  • stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj, namijenjene su diplomiranim (MA) kandidatima;
  • stipendije za doktorske studije, namijenjene su diplomiranim (MA) kandidatima;
  • stipendije za poslijedoktorske studije, namijenjene su kandidatima koji su stekli ili će steći akademski stupanj doktora znanosti u razdoblju između 31. prosinca 2019. i 31. srpnja 2023. godine;
  • stipendije za umjetničke smjerove, namijenjene su diplomiranim (BA) kandidatima za prvi (inicijalni) diplomski (master) studij na konzervatorijima i umjetničkim školama u sklopu švicarskih sveučilišta primijenjenih znanosti.
Sve informacija o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji moguće je pronaći na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja, a prijavu je potrebno poslati do 11. studenog.
FOTO: UNSPLASH